Найбільше учасників ЗНО з української мови й літератури отримали по 200 балів на Львівщині

10:25 14 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: erudyt.net

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову»: «За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, зі 142 учасників зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, які отримали 200 балів, 23 учасника з Львівської області, що є найбільшим показником серед усіх областей України».

Серед 142-х учасників, які отримали 200 балів, – 127 отримали максимум за тест базового рівня, а 15 – за поглиблений тест. За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, зі 127-х «200-бальників», які складали тест базового рівня, 23 мешкають у Львівській області, по 10 – в Івано-Франківській і Дніпропетровській областях та Києві.

15 абітурієнтів, які набрали по 200 балів за тест поглибленого рівня, четверо закінчили заклади освіти Київської області, по два – Львівської, Черкаської, Закарпатської, по одному – Одеської, Сумської, Житомирської, Івано-Франківської областей та Києва. Також шестеро абітурієнтів отримали 200 балів як за тест базового, так і поглибленого рівня. Вони є випускниками закладів освіти Івано-Франківської (один), Київської (троє), Львівської (один), Одеської (один), Черкаської (двоє) областей.

У 2015 році результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури будуть враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, Українським центром оцінювання якості освіти складено та затверджено окрему таблицю переведення тестових балів у шкалу від одного до 12-ти балів. Про це повідомили сьогодні, 14 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів