На навчання в заклади освіти Львівщини вже влаштовані 40 дітей із Криму

15:05 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облради

Ініціативу запросити жителів українського півострова підхопили в інших регіонах нашої держави – на Івано-Франківщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Буковині, Київщині, Дніпропетровщині, Харківщині.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій повідомив сьогодні, 12 березня, що в її садочки, школи та ліцеї станом на 11 березня були влаштовані 40 дітей, які разом зі своїми батьками приїхали на Львівщину з метою тимчасового проживання. Він також відзначив, що всіх дітей було влаштовано в навчальні заклади за принципом їхнього розселення. 

Тобто якщо сім'ю було поселено в будинку, розташованому на одній з вулиць у місті Львові, то і навчальний заклад має розташовуватися на тій самій чи найближчій вулиці.  Очільник обласної ради наголосив на тому, що до навчання приступили кримчани – учні 1-10 класів.

Ще двоє дітей вже навчаються у львівських ліцеях – фізико-математичному на вулиці Караджича, 29 та державному з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.    

Повідомляючи про це сьогодні, 12 березня, прес-служба міської ради нагадує, що 2 березня 2014 року голова Львівської обласної ради звернувся до жителів Криму, яких запросив приїжджати на Львівщину для тимчасового проживання. Водночас керівник обласної ради закликав громаду Львівщини відгукнутися на цей заклик та подати руку допомогти кримчанам, а саме – при можливості забезпечити тимчасове поселення кримчан.

Ініціативу запросити жителів українського півострова підхопили в інших регіонах нашої держави – на Івано-Франківщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Буковині, Київщині,  Дніпропетровщині, Харківщині.

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні на Львівщині приймуть на тимчасове проживання ще 103 кримчан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів