На Львівщині завершив курс підготовки за стандартами НАТО перший підрозділ ЗСУ

18:30 12 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулось урочисте закриття багатонаціонального тренування у рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи.

«На Львівщині завершився курс підготовки першого підрозділу Збройних Сил України за стандартами провідних армій світу», – повідомили сьогодні, 12 лютого, в міністерстві оборони, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 12 лютого, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині відбулось урочисте закриття багатонаціонального тренування у рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи. У підсумку тренування були підготовлені за стандартами НАТО підрозділи першого із п’яти механізованих батальйонів Збройних Сил України.

Начальник штабу механізованого батальйону, майор Вадим Чорний, подякував від імені особового складу американським, канадським, литовським колегам та командуванню Міжнародного центру миротворчості та безпеки за насичений та цікавий курс підготовки. Він зазначив, що українські солдати набули нових та корисних бойових навичок, які їм будуть необхідні під час боротьби зі збройним агресором.

Керівник Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи, підполковник збройних сил США Нік Дусич, подякував учасникам за наполегливість під час навчання і вручив українському батальйону сертифікат про закінчення багатонаціонального тренування.

Упродовж двох місяців українські піхотинці однієї з окремих механізованих бригад проходили підготовку за стандартами армій провідних країн світу. Заняття проводили досвідчені інструктори із Сполучених Штатів Америки, Канади та Литви, які мають в своєму активі участь у бойових операціях.

Навчальна програма курсу включала у себе тактичну та вогневу підготовки, тактичну медицину, організацію зв’язку, заходи протидії вибухонебезпечним пристроям тощо. Вона була спрямована на зміцнення співпраці у сфері міжнародного миру та безпеки.

У ході навчання українські військовослужбовці показали себе грамотними та наполегливими спеціалістами. Усі підрозділи українського батальйону, які залучалися до проведення тренінгу, були укомплектовані військовослужбовцями за контрактом, які мають досвід участі у бойових діях у ході антитерористичної операції.

Зокрема, серед особового складу, який першим пройшов вишкіл за іноземною навчальною програмою, понад 30 військовослужбовців відзначені державними нагородами за мужність і героїзм, виявлені у боях на Донбасі. Слід зазначити, що двомісячний курс був корисним як для наших бійців, так і для іноземних інструкторів, які під час занять переймали один в одного безцінний бойовий досвід».

Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів