На Львівщині триває вогнева підготовка строковиків

14:44 26 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Заняття з молодим поповненням у 184-му Навчальному центрі львівської Національної академії сухопутних військ проводяться за планом.

«У 184-му Навчальному центрі триває вогнева підготовка строковиків призову «Осінь-2015», – повідомили сьогодні, 26 листопада, і львівській військовій академії, де також розповіли подробиці:

«Заняття з молодим поповненням у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ проводяться за планом. Осіння погода може вносити свої корективи, але не впливає на якість і організацію занять.

Молоді воїни повинні звикати виконувати завдання за будь-яких умов. Тим більше, якщо за планом – виїзд на полігон із бойовими стрільбами. Командир роти молодого поповнення майор Владислав Пархоменко, інструктори та сержанти докладали максимум зусиль для збереження здоров’я свого особового складу за несприятливих погодних умов.

Молодим солдатам видали надійний засіб захисту — загальновійськовий захисний комплект («ЗЗК»). Вдягання захисного костюму від радіаційного, хімічного та біологічного забруднення під дощем на полігоні стало доброю нагодою для молодих воїнів відпрацювати майбутній норматив з РХБЗ. Керівник стрільб, старший викладач циклової комісії вогневої підготовки майор Євген Білобран, зазначив: «Головне – дотримання заходів безпеки, щоб під час стрільби ніхто не постраждав. Усе інше – другорядне. Треба навчити молодих солдатів прицілитись, у правильному порядку виконувати команди інструкторів, врешті-решт припинити боятись автомата, тобто подолати психологічний бар’єр.

Під час перших стрільб ураження мішені не є визначальним чинником, хоча багато молодих солдатів упорались із завданням успішно. Солдат Кирило Маслов у мішені не влучив, але його враження все одно позитивні. Військовослужбовець поділився враженнями: «Було дуже страшно, спочатку розгубився. Але наступного разу ситуація буде знайома і я знатиму, що робити». 

Солдат Олег Максимик стріляв уперше і про враження каже коротко: «Класно, дуже класно. Поцілив у дві мішені. Хочу стріляти ще!»

Групи, які відстріляли свої набої, поверталися автотранспортом із полігону в казарми, щоб сушити одяг та чистити зброю. Ця дрібна деталь ілюструє ставлення до молодого поповнення у 184-ому Навчальному центрі. Здоров’я молодих воїнів – пріоритет.

Не розчаруватися і не втратити перших позитивних вражень молодим бійцям допомогли командир та офіцери містечка «Острог», де знаходиться їхня казарма і-де створені належні побутові умови для солдатів, які під дощем тренувалися на полігоні. У казармі тепло і є-де сушити мокрий одяг. Це – головне».

Про це повідомили сьогодні, 26 листопада, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів