На Львівщині стартував ще один освітній проект

16:20 25 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: hnizdychiv.org.ua

У міністерстві освіти і науки запевнили: «На Львівщині стартував освітній проект, який допоможе готувати фахівців відповідно до потреб регіону та відстежувати їх подальшу кар’єру».

Про це повідомили сьогодні, 25 квітня, в прес-службі міністерствп освіти і науки, де також розповіли: «Упродовж трьох років на Львівщині реалізуватимуть проект, який має підвищити ефективність використання інтелектуального потенціалу випускників навчальних закладів регіону. Його презентація відбулась у Львівській ОДА за участі заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея. Проект отримав три мільйони 600 тисяч гривень в межах програми секторальної підтримки ЄС».

«Заступник міністра Павло Хобзей наголосив, що проект допоможе привести у відповідність підготовку фахівців до потреб економіки регіону. І для цього варто використати можливості децентралізації. Крім того, нині існує дефіцит робочих професій, який слід подолати. Якщо раніше ПТО вважалася непрестижною та малооплачуваною, то зараз є завдання перетворити ці заклади в дієвий інструмент розвитку регіонів», – поінформували також у міністерстві освіти і науки.
«Проект передбачає вивчення та аналіз подальшої кар'єри випускників. Системний збір таких даних допоможе у майбутньому оперативно реагувати на запити ринку праці, визначати якість підготовки випускників за показником кар'єрного розвитку, планувати потреби регіону у фахівцях», – розповіли також у міністерстві освіти і науки.

«Куратором проекту стала професор Львівської політехніки Уляна Садова. Вона розказала про довгострокові цілі проекту, а також назвала найближчі завдання для його виконавців. Серед них – розробка технічного завдання для створення бази даних про зайнятість випускників; створення Центру досліджень і моніторингу якості та мобільності робочої сили; моніторинг конкурентоспроможності навчальних закладів за критеріями ефективної зайнятості випускників та оцінками роботодавців; формування інформаційної бази даних про зайнятість випускників  для  планування потреб економіки регіону у фахівцях; розробка веб-порталу «Індикатори якості навчання і підготовки»; підвищення якості підготовки студентів на основі вдосконалення системи соціального партнерства з інститутами бізнесу та влади», – поінформували також у міністерстві освіти і науки.

«Розробники проекту переконані, що бізнес не може ефективно працювати в умовах стихійного ринку. Тому взаємодію між державою, освітою та бізнесом треба розглядати у контексті формування конкурентного ринку праці, конкурентної економіки, зміцнення позицій навчальних закладів. Результати проекту мають істотно послабити трудову міграцію молоді. Учасниками презентації проекту «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників закладів професійно-технічної освіти (ЗПТО) і закладів вищої освіти (ЗВО) прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення» стали понад 60 керівників закладів освіти, представники бізнесу та громадських організацій», – повідомили також у міністерстві освіти і науки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів