На Львівщині спільно тренуються українські й канадські військові

21:08 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Основну увагу в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного звертають на індивідуальний вишкіл.

На Львівщині розпочався активний етап підготовки українських військових підрозділів у рамках спільного навчання Збройних Сил України та Канади. Днями до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де відбувається спільне навчання ЗС України та Канади, прибув перший підрозділ – одна із механізованих рот окремої механізованої бригади.

З першого ж дня для українських воїнів розпочались інтенсивні заняття з різноманітних дисциплін за стандартами канадської армії. Висококваліфіковані військові фахівці Збройних Сил Канади разом із інструкторами Міжнародного центру миротворчості та безпеки передають нашим воякам власний досвід та знання щодо дій в умовах сучасних збройних конфліктів.

На початках основну увагу звертають на індивідуальний вишкіл. Зокрема, бійці Українського війська вчаться правильно діяти на полі бою, надавати першу медичну допомогу в бойових умовах, ідентифікувати та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої, відточують навички із вогневої підготовки тощо.

Офіцер зв’язків із громадськістю канадського контингенту майор Ендрю Хеннесі розповів: «Тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, до організації та здійснення підготовки українських воїнів залучено понад півтори сотні військовослужбовців Збройних Сил Канади. Окрім того, декілька десятків наших інструкторів залучені до проведення подібних заходів у місті Кам’янець-Подільський, де відбувається підготовка військових саперів, та час від часу – у Києві. Там ми надаємо допомогу у навчанні підрозділів Військової служби правопорядку ЗС України. Для наших військовослужбовців участь у цьому заході не лише важлива у контексті надання допомоги та підвищення бойових спроможностей підрозділів української армії, це є і чудовою нагодою нам самим повчитися в українських вояків. Адже досвід Збройних Сил України, набутий в зоні АТО, є абсолютно безцінним та унікальним».

Поступово підготовка, яка триватиме у МЦМБ майже два місяці, перейде у формати злагодження відділень, взводів, а на її завершення – у складі всієї роти. До слова, за плечима українських військовослужбовців, які першими вдосконалюють свою військову майстерність за стандартами Збройних Сил Канади, вже є значний досвід виконання завдань за призначенням в зоні проведення АТО. Командує ротою – випускник Національної академії сухопутних військ Герой України капітан Володимир Гринюк.

Про це повідомили сьогодні, 8 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів