На Львівщині провели практичні заняття триста командирів Сухопутних військ (відео, оновлено)

21:04 30 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант Анатолій Пушняков, повідомив: «Захід передбачає узагальнення інформації та обмін досвідом щодо застосування підрозділів».

«На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. – «ЩЛ») відбулися практичні заняття з командирами батальйонної ланки», – повідомили в прес-службі міністерства оборони, де також розповіли:

«Під час спілкування із журналістами центральних та регіональних засобів масової інформації командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант Анатолій Пушняков, зазначив: «Захід передбачає узагальнення інформації та обмін досвідом щодо застосування підрозділів. У нас є багато командирів, які за півтора року бойових дій з російськими найманцями напрацювали новітню методику збройної боротьби, внесли інноваційні елементи в організацію оборони, наступу тощо. А тому було вирішено розповсюдити їхні напрацювання якнайширше за допомогою такого збору. Також чимало часу відведено на ознайомлення із новинками озброєння та військової техніки, особливо тієї, що невдовзі надійде у війська. Ми поєднали декілька елементів та заходів підготовки разом. У цьому є теж певна інновація, адже такий підхід дозволив ефективніше використати матеріально-технічні ресурси на підготовку наших військовослужбовців та командирів». 

Організатори заходу чимало уваги приділили практичному відпрацюванню нових елементів, способів і алгоритмів дій під час виконання майбутніх завдань щодо захисту України. Зокрема, в день брифінгу для преси учасникам були продемонстровані дії військового підрозділу за методикою проведення ротного тактичного навчання з використанням тактичних систем імітації бойових дій «MILES», особливості ведення вогню на великі дальності з озброєння танків, БМП-1, а також порядок виконання вогневих завдань «вогневий мішок» і «вогнева карусель».

Підбив підсумки заходу начальник Генерального штабу Збройних Сил України — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко. Під час тривалого спілкування із командирами батальйонів він з увагою вислухав усі їхні пропозиції щодо покращення управління та взаємодії між підрозділами у зоні антитерористичної операції та пообіцяв, що усі вони будуть враховані. Також він підкреслив, що подібні заходи будуть відбуватися постійно і не тільки у межах батальйонної ланки.

Окрім того, він нагородив офіцерів, які відзначилися у бойових діях у зоні антитерористичної операції. генерал армії України Віктор Муженко підсумував: «Я впевнений, що офіцери, які брали участь у зборах, отримали, перш за все, практичний досвід застосування своїх підрозділів та обмінялися між собою думками щодо способів дії у тій чи іншій ситуації, що, без сумніву, вплине на підвищення боєздатності усіх родів та видів Збройних Сил України». 

Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, в прес-службі міністерства оборони, де також опублікували світлини з полігону. Натомість тележурналісти розповіли:

«300 командирів підрозділів Сухопутних військ зібралися на Яворівському полігоні. Офіцери ділилися бойовим досвідом, здобутим в зоні проведення АТО, розробляли нові тактичні прийоми та методику підготовки особового складу. Крім цього, комбати та комдиви вивчали нову техніку, зокрема застосування контрбатарейних радарів американського виробництва, безпілотних літальних апаратів для проведення розвідки».

Про це повідомило сьогодні, 30 листопада, Військове телебачення України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів