На благодійному концерті у Львівській політехніці зібрали для війська понад 30 тисяч гривень

11:34 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.me

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі вищого навчального закладу, у ньому розпочався масовий збір коштів на потреби захисників Вітчизни.

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили в четвер «Щоденному Львову», що на благодійному концерті у ньому зібрали для війська понад 30 тисяч гривень. У повідомленні також конкретизують: 

«Цього дня у великій актовій залі першого навчального корпусу Національного університету «Львівська політехніка» було велилюдно. Студенти і викладачі – аматори художньої самодіяльності вирішили організувати великий концерт з тим, щоб слухачі і глядачі долучилися до поповнення внеску львівських політехніків на потреби Української армії.

Перед початком концерту до присутніх звернулася голова товариства «Просвіта» Львівської політехніки професор Христина Бурштинська. Вона наголосила, що студенти і викладачі, всі працівники університету завжди були з українським народом – і в мирний час, і в лиху годину.

Колектив Львівськоїполітехніки не лише морально, а й матеріально підтримував і Євромайдан, і наше військо, яке боронить незалежність і територіальну цілісність України від сепаратистів і російських агресорів. Кілька місяців тому, в університеті за ініціативою ректора професора Юрія Бобала розпочався масовий збір коштів на потреби захисників Вітчизни. Нині вже зібрано понад 900 тисяч гривень, які передані кошти родинам загиблих і поранених на Євромайдані, на ці гроші закупили також чимало спорядження для вояків у зоні АТО.

Піднесеною патріотичною піснею відкрив концерт духовий оркестр університету під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Ярослава Горбаля. Слова і музику написав офіцер Академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного Іван Шерстюк.

Він же виконав цю пісню разом з майором Богданом Катриняком.

Проникливо, ніби сьогодні написані, прозвучали у виконанні Олега Деркача поетичні рядки Василя Симоненка «Де ви тепер, кати мого народу?»:

«Народ мій є! Народ мій буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойвників-заброд!».

Численні глядачі почули також твори на слова Тараса Шевченка, пісні про УПА, співзвучні думкам і настроям нині. З великим натхненням виступали народна хорова капела студентів «Гаудеамус», камерний оркестр «Поліфонія», народний ансамбль танцю «Вірність», народний ансамбль бандуристок «Заспів», народний чоловічий хор «Орфей», майстри художнього слова і вокалу.

По завершенні відбувся збір коштів на потреби Українського війська. Глядачі клали купюри у прозору скриньку.

Коли порахували, виявилося, що зібрали того вечора понад 30 тисяч гривень. Ці кошти долучаться до необхідної суми для закупівлі апарату штучної вентиляції  легенів, який буде передано окружному військовому шпиталю у Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів