Міжнародна учнівська науково-практична конференція триватиме у Львові до 12 травня

14:25 11 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка виступили перед школярами з науковими доповідями знані в Україні і світі вчені.

У середу, 10 травня, у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття міжнародної науково-практичної конференції учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих». З вітальним словом до учасників засідання звернувся ректор університету, професор Володимир Мельник, висловивши, зокрема, подяку кожному, хто долучився до організації і проведення заходу.

Науковець також зазначив: «Мала академія наук України є одним із провідних центрів виховання творчих особистостей, творення можливостей для реалізації потенціалу креативної молоді, здатної до наукової діяльності в університеті. Вихованці Малої академії наук України завжди були і є одними із найкращих студентів Львівського університету».

«Численні заходи Малої академії наук готують учнів не тільки до наукового, а й до соціального життя, загартовуючи, зокрема, вміння твердо і послідовно обстоювати свої переконання і принципи у сучасному непростому світі», – запевнив Володимир Мельник, який також закликав молодих науковців: «Ставте високі цілі і досягайте їх, будьте реалістами і прагніть осягнути неосяжне. Тоді ви будете щасливими».

Своєю чергою, заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» Тетяна Пещеріна побажала учасникам конференції реалізувати свій потенціал і розповіла про численні наукові проекти МАН, спрямовані на забезпечення умов для інтелектуального, духовного і творчого розвитку молоді, а також наголосила: «Сьогоднішня конференція є підтвердженням того, що Мала академія наук України потребує вас, молодих і цілеспрямованих учнів, бо саме ви – творці нашого майбутнього».

Натомість директор «Львівської обласної Мала академії наук учнівської молоді» Іванна Бородчук відзначила, що конференція відбувається вже сім років поспіль і щоразу учасники залишаюся задоволеними, про що свідчать численні позитивні відгуки юних академіків. Привітавши учасників заходу, Іванна Антонівна побажала їм цікавих доповідей, плідних дискусій і гарних вражень від перебування у Львові.

Також учасників конференції привітала директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, висловивши також сподівання: «Теперішні досягнення школярів є тільки початком довгого шляху наукових звершень. Ви – найпрогресивніші, найкращі і найперспективніші. Україна потребує вас».

Під час пленарного засідання конференції з науковими доповідями перед школярами виступили знані в Україні і світі вчені – професор Українського католицького університету Ярослав Грицак, член-кореспондент НАН України, проректор з наукової роботи ЛНУ ім. Івана Франка, професор Роман Гладишевський, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська і декан економічного факультету Львівського національного університету імені  Івана Франка Ростислав Михайлишин.

Конференція триватиме до 12 травня. Її програмою передбачено проведення секційних засідань за такими напрямами: «Інвестиційний клімат у вашому регіоні (за видами економічної діяльності)»; «Проблеми раціонального природокористування та охорони довкілля в регіоні»; «Україна – Європа ХХ століття: роль історичного досвіду у створенні майбутнього»; «Запровадження технологій із відновлюваної енергетики та енергоефективності у промисловості та життєвому секторі (на прикладі вашого регіону)»; «Українська діаспора: причини, наслідки, виклики (при розкритті теми врахувати міграційні процеси 90-х років ХХ століття – початку ХХІ століття у вашому регіоні)».

Про це повідомили сьогодні, 11 травня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів