Міністр освіти презентувала у Львові «Концепцію нової української школи»

20:22 17 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Лілія Гриневич запевнила, що реформа освіти орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті

Сьогодні, 17 вересня, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич представила «Концепцію нової української школи» – ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році. Зокрема, вона наголосила: «Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта»

Міністр також запевнила, що реформа освіти орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті – випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. Лілія Гриневич також визнала: «Сьогодні ми напихаємо дитину знаннями, учень – як фарширована риба: нібито риба, а не плаває».

За словами Лілії Гриневич, виховний процес буде невід’ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності, виховання не буде винесено в окремі «заняття з моралі, формування характеру можливе лише через наскрізний досвід, усе життя нової школи буде організовано за моделлю поваги до прав людини та демократії.

Звертаючись до вчителів, Лілія Гриневич зазначила: «Україна мусить змінити свою систему освіти, якщо хоче рухатися вперед. І Ви – наша найбільша опора в здійсненні реформ» 

Наприкінці зустрічі міністр відповіла на численні запитання педагогів. Про це повідомили сьогодні, 17 вересня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів