Міністр освіти і науки підтримала ідею обміну вчителями між Львівщиною й Луганщиною

19:10 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Планується, що Львівська та Луганська області обміняються вчителями в жовтні.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підтримала ідею обміну вчителями між Луганською та Львівською областями – МОН допоможе реалізувати цей проект. Планується, що у жовтні Львівська та Луганська області обміняються вчителями – по 50 педагогів з кожної області поїдуть навчати дітей в інший регіон.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підтримала цю ідею та пообіцяла, що МОН, в межах свої повноважень, підтримає цей проект.  Про це йшлося  на обласній серпневій конференції педагогічних працівників «Створення умов для нової української школи на Луганщині».

«Луганщина відкрита до цілісної незалежної України, і ця цілісність будується на рівні взаємозв’язків людей, громадян України, – зазначила Лілія Гриневич. – Нам потрібно менше думати лише регіональними відмінностями, а більше думати про те, що для нас є спільне. Ідея голови Луганської ОДА щодо обміну вчителями, коли 50 вчителів зі Львівщини приїдуть на Луганщину, а 50 луганських вчителів поїде на Львівщину, і спробують працювати там у школах – це не просто ідея, яка допоможе нам у підвищенні кваліфікації педагогів, це вплине на налагодження стосунків між громадянами з різних регіонів країни»

Ідею обміну педагогами запропонував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Він зазначив: «Керівники Луганщини вже їздили за досвідом на Львівщину, де їх дуже тепло приймали. Я не хочу, щоб мої діти ще через 20 років дивилися на дітей з інших українських територій через сітку. Діти – це той потенціал, та основна аудиторія, на яку ми повинні направити свої сили і, найголовніше, свою мудрість, бо вони - найбільша наша інвестиція».

Міністр освіти і науки додала: «Подібний проект може стати золотим досвідом для МОН, можливо його можна буде тиражувати й для поглиблення зв’язків між іншими регіонами України. Я в цьому переконана  і ще раз хочу наголосити - замість нас ніхто не збудує єдину Україну»

26 серпня 2016 року міністр освіти і науки України відвідала Луганську область. Зокрема, в рамках поїздки міністр взяла участь у роботі обласної серпневої конференції педагогічних працівників «Створення умов для нової української школи на Луганщині».

З матеріалами серпневих конференцій освітян, інформаційно-аналітичними матеріалами за підсумками підготовки до нового навчального року та з концепцією Нової української школи можна ознайомитися на сайті МОН в розділі «Серпневі педагогічні конференції 2016» або за посиланням http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/serpnevi-pedagogichni-konferencziyi-2016.html

Про це повідомили сьогодні, 26 серпня, на сайті «Урядового порталу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів