Міністр оборони запевнив: «Проблема з переведенням Академії Сухопутних військ зі Львова видумана»

23:10 10 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Степан Полторак пообіцяв: «Усі спеціалісти, які вчилися у Львові, залишаються там вчитися і далі».

Міністр оборони України Степан Полторак запевнив сьогодні, 10 липня: «Національна академія Сухопутних військ, яка знаходиться у Львові, є провідним вищим навчальним закладом Сухопутних військ і в цілому Збройних Сил України. За останні декілька років набір в Академію збільшився вдвічі, за останній рік Академія профінансована на розвиток матеріально-навчальної бази на 90 мільйонів. Тільки за останній рік в Академії Сухопутних військ введено в дію 14 тисяч квадратних метрів інфраструктури, яка забезпечує якісну підготовку офіцерів для Збройних Сил. Ніяких пересувань, зменшення набору або перекидання зі Львова в інші населені пункти набору, інститутів не планувалось, не планується і в планах немає такого. Тому ця проблема видумана, всі спеціалісти, які  вчилися у Львові, вони залишаються там вчитися і далі».

Степан Полторак також пояснив: «Колегія міністерства оборони прийняла рішення щодо створення на базі факультету Харківського танкового університету, який зараз готує спеціалістів для Збройних Сил, підняти статус цього факультету, і я зараз буду говорити з такою пропозицією перед урядом, та збільшити набір. Спеціалісти, які готуються у Харкові і у Львові, ніякого відношення один до одного не мають, вони не пересікаються, у Львові готують одних спеціалістів, у Харкові – інших. Крім того, це необхідно зробити, тому, що у Харкові є відповідна навчально-матеріальна база для підготовки технічних працівників, в Харкові є Конструкторське бюро імені Морозова, є танковий завод».

Міністр оборони також зазначив: «Ми уже пройшли той час, коли, ви пам’ятаєте, у 2014 році у нас в Луганську, Донецьку не було жодної військової частини, практично, бойової. І все це привело до таких серйозних наслідків. Тому факультет зараз є, я сподіваюсь, що уряд підтримає – буде інститут. Це надасть можливість не тільки розширити і перекрити потреби в офіцерах для Збройних Сил по певному напрямку діяльності, але й надасть можливість розгорнути мобілізаційний ресурс і покласти на інститут мобілізаційне завдання. Це є дуже важливим, враховуючи напрямок загрози з боку Російської Федерації.

Степан Полторак наголосив: «Це рішення абсолютно продумане, виважене. І я не знаю чому це питання піднімається в пресі, тому що не читається інформація, яку ми подали і те рішення, яке було прийняте на колегії. Там жодного слова про Львівську академію Сухопутних військ не йдеться»

Про це повідомили сьогодні, 10 липня, в прес-службі міністерства оборони України. Як інформував «Щоденний Львів», у понеділок, 10 липня, в інтернет-мережі «Facebook» розпочався флешмоб на підтримку Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів