Маленькі львів’яни спробувати себе в 45-ти професіях

10:08 5 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДСНС

Зокрема участь у соціальному проекті з профорієнтації дітей «Місто професій» взяли представники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 4 липня дітки різного віку відвідали у львівському парку імені Івана Франка всеукраїнський проект із профорієнтації дітей «Місто професій» – Всеукраїнський дитячий соціальний профорієнтаційний проект. Його метою було дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях.

Ініціатором та організатором проекту виступає журнал «Community». Кожен відвідувач зміг спробувати себе у 45-ти професіях. Серед них – пожежник, кінолог, лікар, будівельник, перукар, діджей, актор, гірський рятувальник та ще низка інших.

Участь у цьому соціальному проекті також взяли представники Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Яскравими костюмами та спеціальними масками хімічного та бактеріологічного захисту свою увагу привернув майданчик «Хімічної лабораторії».

Не менш цікавою для учасників акції видалась можливість відчути себе справжніми вогнеборцями. Діти вчились розгортати рукави, а також у своїх руках вони втримували справжні пожежні стволи та подавали воду, а вогнегасниками гасили реальну пожежу. 

Дітлахи ніяк не могли покинути майданчик «Переправа», який представили рятувальники пошуково-рятувальної частини Загону технічної служби ДСНС Львівщини. Тут дітки вправлялися в переправі по натягнутій мотузці.

Речник надзвичайників Львівщини Віталій Туровцев розповів: «Є професія гірського рятувальника. Зокрема, минулоріч діти спробували себе у справності переправи. Цього року ми презентуватимемо професію рятувальний хімік. Діти зможуть побачити хімічну лабораторію, яка у нас є на озброєнні і попрацювати у цій лабораторії на визначення різних хімікатів».

На вході у «Місто професій» кожній дитині видавали паспорт, з яким вона могла влаштуватися на роботу, також платили зарплату, для цього впровадили грошову одиницю, яка діяла у «Місті професій». За зароблені гроші діти могли придбати солодощі й сувеніри у крамниці подарунків.

головний куратор заходу Тетяна Люлька зазначила: «Такий захід є особливо корисним для дітей із малозабезпечених сімей, дітям-сиротам. Вони не мають можливості відвідувати дорогі подібні заходи. Тому для них це гарна можливість і, можливо, навіть шанс в житті, побачити які є професії».

Такий захід у Львові відбувся вже вдруге. Торік у проекті взяло участь щонайменше 4 тисячі дітей. Цього року ж кількість професій, до яких запросили маленьких львів'ян, зросла майже вдвічі.

«Місті професій» цікаве не тільки для дітей, а й для дорослих, оскільки дає змогу ближче познайомитися з роботою фахівців служб, їх важливістю та необхідністю у суспільстві. А рятувальники у черговий раз переконалися, що їх професія для малюків є однією з найулюбленіших, адже коло її прихильників після відвідин заходу збільшилось в рази.

Про це повідомили в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів