Майбутні львівські поліцейські вже проходять тактичну підготовку

10:07 16 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lvduvs.edu.ua

Навчання нових патрульних достатньо насичене, адже об’єм інформації, яку необхідно осягнути слухачам, досить великий.

Серед 25 дисциплін, які передбачені в навчальному плані слухачів нової патрульної поліції, одне з найважливіших місць посідає «Тактична підготовка», адже, від того наскільки поліцейський буде підготовлений до дій в умовах, пов’язаних з ризиком, залежить його життя та життя інших громадян. Не дивно, що цій дисципліні відведено так багато часу – 124 години.

Для викладання цієї дисципліни було відібрано майже 20 кваліфікованих тренерів, десятеро з яких – представники Львівського державного університету внутрішніх справ. Це працівники кафедри фізичної підготовки Олександр Флуд, Ігор Гнип та Микола Гіль; кафедри тактико-спеціальної підготовки – Микола Моргун і Сергій Банах; курсів спеціалізації та підвищення кваліфікації – Юрій Шевчик, Ігор Тучапець, Павло Бесага, Володимир та Руслан Максиміви. Всі вони прослухали тренінги за участю досвідчених поліцейських зі США та отримали відповідні сертифікати.

Як відомо, навчання нових патрульних достатньо насичене, адже об’єм інформації, яку необхідно осягнути слухачам, досить великий. На певні дисципліни відведено всього дві години, на інші – 10. Однак, на курс «Тактична підготовка» виділено значно більше, що ще раз підтверджує важливість цього предмету.

У ході лекційних занять, на які виділено 7% часу, обговоренню підлягають такі теми як тактика комунікації патрульного, основи патрулювання, контакт та прикриття. На практичних заняттях, на які відведено 86% часу, практично відпрацьовуються навички самооборони за найрізноманітнішими сценаріями, тактика роботи патрульних у невеликих підрозділах при обшуку будівлі зовні, зупинка та перевірка транспортного засобу, евакуація працівника ОВС та громадян тощо.

Один з тренерів нової патрульної поліції Микола Моргун відзначає позитивну динаміку у розвитку слухачів, їхній неабиякий інтерес до навчання в цілому та цього предмету зокрема. Тренер зазначив: «Ми не ставимо оцінок на заняттях, проте у слухачів є потужна мотивація. В кінці курсу на кожного чекає підсумковий екзамен, і хто його не складе змушений буде залишити навчання».

Про це повідомили в прес-службі (відділі зв’язків з громадськістю Львівського державного університету внутрішніх справ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів