Львів’яни відновлять дві школи на Луганщині

18:30 8 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, її делегація оглянула пошкоджені бойовими діями дві загальноосвітні школи Щастя. Після огляду було прийнято рішення замінити вікна та відновити покрівлі цих навчальних закладів.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 8 грудня, «Щоденному Львову», що за дорученням т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського днями Луганщину відвідали в.о. заступника голови ОДА Сергій Росстальний та директор департаменту ЖКГ Андрій Ільків, які доставили гуманітарну допомогу дітям Луганщини та військовим батальйону «Львів». У повідомленні також конкретизують:

«Зокрема, представники Львівської ОДА привезли в дарунок школярам СШ №46 м. Щастя 60 комплектів підручників для 1 класу, а також малюнки, виконані учнями Львівської середньої спеціалізованої школи №46 ім. В. Чорновола  та Різдвяну композицію «Шопка», яку виготовило художнє професійно-технічне училище імені Й.П. Станька. Під час зустрічі з головою Луганської ОДА Геннадієм Москалем, Сергій Росстальний зазначив, що керівник Львівської області Юрій Турянський з розумінням відгукнувся на пропозицію підтримати мешканців в цей нелегкий час.

«Ми не залишимося осторонь від проблем, які випали на вашу долю. Цей візит не останній, ми і надалі будемо допомагати Луганщині як гуманітарною допомогою так і відновленням зруйнованих об'єктів», – запевнив С. Росстальний.

За його словами, незабаром у Сіверськодонецьк прибуде вантаж із подарунками на свято Миколая від нашої області, а біля головної ялинки Луганщини на площі Перемоги в Сіверськодонецьку буде встановлено Різдвяну шопку, яку виготовляють майстри Львівщини. Також вже наступного тижня сюди приїде трупа Львівського театру імені Марії Заньковецької з виставою «Наталка Полтавка», яка виступатиме в Сватові й, можливо, в Сіверськодонецьку.

Окрім того, делегація від ОДА оглянула пошкоджені бойовими діями дві загальноосвітні школи м. Щастя. Після огляду було прийнято рішення замінити вікна та відновити покрівлі цих навчальних закладів.

С. Росстальний зазначив також: «Між підприємцями Львівської та Луганської областей налагоджено співпрацю, спрямовану на відновлення об'єктів соціальної сфери, що зазнали пошкоджень під час проведення АТО. Зокрема, були укладені відповідні договори підряду на проведення ремонтних робіт в двох школах м. Щастя. З метою сприяння зазначеній співпраці, керівництво Львівської ОДА доручило управлінню капітального будівництва забезпечити фаховий інженерний супровід зазначених робіт».

Окрім того, львів'яни зустрілися з бійцями тербатальйону «Львів», яким передали теплий одяг, зимові берці, термобілизну тощо».

Натомість у прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля інформують сьогодні, 8 грудня, в повідомленні «Львів’яни взялися відновити в Щасті дві пошкоджені бойовими діями школи, а Житомирщина привезла в Луганську область фуру продуктів, шиферу та швидку допомогу»:

«.Сіверськодонецьк відвідали офіційні делегації з двох областей України – Львівської та Житомирської, які доставили сюди гуманітарну допомогу для постраждалих від військових дій людей, а також подарунки дітям. Львів’яни, зокрема, привезли купу українських книжок та розмальовок для школярів Луганщини.

Як зазначив в.о. заступника голови Львівської ОДА Сергій Росстальний, наступного тижня сюди приїде трупа Львівського театру імені Марії Заньковецької з виставою «Наталка Полтавка», яка виступатиме в Сватові й, можливо, в Сіверськодонецьку. Крім того, незабаром у Сіверськодонецьк прибуде вантаж із подарунками на свято Миколая. 

До речі, біля головної ялинки Луганщини на площі Перемоги в Сєвєродонецьку буде встановлено шопку (вертепну скриньку висотою 5 метрів), у виготовленні якої візьмуть участь школярі Львівщини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів