Львівським курсантам презентували нові зразки військових одностроїв

16:24 26 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У клубі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сайгайдачного відбулася зустріч майбутніх офіцерів із групою волонтерів, які завітали до Львова, щоби представити нову форму одягу.

Відрекомендовуючи гостей, начальник академії, генерал-лейтенант Павло Ткачук, зазначив, що саме завдяки роботі таких ентузіастів в українському суспільстві змінюється сприйняття образу військового. За його словами, нова армія – це й нова військова форма, нові статути та власна історія.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук також наголосив, що саме у новій формі, яку розробила ця команда волонтерів, на військовому параді до 25-річчя Незалежності України марширував Хрещатиком підрозділ львівського вищого військового навчального закладу. Згодом журналіст і волонтер Віталій Гайдукевич розповів про історію створення нових зразків одностроїв та ознайомив присутніх з варіантами нових відомчих нагород: «Нашою метою було наповнити сучасний вітчизняний однострій новим змісто. Ми намагалися зробити її не тільки зручною, але й більш відповідною українським традиціям».

Під час зустрічі курсантам також презентували книгу з історії Українського війська. Це видання представив курсантам науковий редактор, співробітник науково-дослідної частини історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Василь Павлов.

Одним із співавторів цієї книги є завідувач кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ, доктор історичних наук професор Андрій Харук. Про це повідомили сьогодні, 26 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж зі львівської військової академії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів