Львівський університет співпрацюватиме з китайським

13:35 28 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Ректори «Львівської політехніки» та університету в китайському місті Ченду – відповідно, Юрій Бобал і Ванг Квінгван – підписали 28 березня меморандум про співпрацю вищих навчальних закладів, побратимство між ними, посилення міжнародних освітніх програм (обмін викладачами і студентами) та зміцнення взаєморозуміння та дружби між двома університетами.

Про це повідомили сьогодні, 28 березня, в прес-службі Львівської міськради. Ректор «Львівської політехніки» Юрій Бобало розповів: «Львівська політехніка давно співпрацює з науковими установами Китаю. Тепер ця сфера розширяється, ми починаємо працювати з китайськими університетами».

Юрій Бобало також відповів на своє ж запитання «Що ж дає нам підписаний меморандум?: «Ви знаєте, що Китай має бажання, аби китайські студенти навчались у «Львівській політехніці» і це нам дає великі можливості. Меморандум передбачає цілий ряд заходів, які потрібно буде виконувати і реалізовувати: обмін студентами, програма подвійних дипломів, відрядження наших професорів у Китай, а китайських – до нас. Тобто є цілий комплекс різних заходів, які передбачає цей меморандум».

Ректор «Львівської політехніки» також пояснив: «Меморандум – це угода про наміри. Конкретно між «Львівською політехнікою» і китайськими вищими навчальними закладами будемо укладати угоди, де будемо чітко визначати порядок, методи і засоби співпраці між «Львівською політехнікою» і університетами Китаю. Ці угоди будуть основою нашої співпраці і регулюватимуть її».

Юрій Бобало також поінформував: «Меморандум діє п’ять років, але може бути продовжений за згодою обох сторін. Цей меморандум можна розірвати, але, я думаю, ніхто в цьому не буде зацікавлений. Я думаю, що наша співпраця буде довгою і якісною».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів