Львівський університет фізичної культури відтепер – імені Івана Боберського

11:00 28 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Викладачі й студенти ЛДУФК вшанували «Батька українського тіловиховання».

Львівського державного університету фізичної культури (ЛДУФК) з нагоди відзначення 70-річчя з часу заснування було надане рішенням міністерства освіти і науки України йому почесне ім’я видатного діяча українського гімнастичного і спортивного руху, «Батька українського тіловиховання», професора Івана Боберського. Іменування ЛДУФК іменем Івана Боберського стало актом відновлення національної пам’яті та встановлення справедливості, а також, чинником утвердження української національної фізкультурно-спортивної традиції.

Урочисте відкриття пам’ятної дошки з нагоди рішення про присвоєння університету почесного імені Івана Боберського відбулося 26 вересня 2016 року при вході в актову залу головного корпусу ЛДУФК. До слова було запрошено почесного ректора ЛДУФК Мирослава Герцика та ректора університету Євгена Приступу, які подякували усім, хто доклав зусиль для того, щоб вишу було надане почесне ім’я Івана Боберського.

Серед тих, хто доклав чималі зусилля – народний депутат України Микола Величкович, який відвідав урочистий захід та запевнив усіх присутніх, що сьогоднішня подія має велике історичне значення не лише для Львівського державного університету фізичної культури. До присутніх також звернулася заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Оксана Вацеба, яка зазначила: «Сьогоднішня подія увійде в історію не лише ЛДУФК, а й в історію українського спорту».

Серед почесних гостей заходу була й представниця родини Боберських Леся Чабан-Боберська: «Іван Боберський не мав дітей, але не зважаючи на це виховав він багатьох».

Після цього Мирослав Герцик та Євген Приступа урочисто відкрили пам’ятну дошку з нагоди рішення про присвоєння ЛДУФК почесного імені Івана Боберського. Про це повідомили на сайті Львівського державного університету фізичної культури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів