Львівський парк імені Івана Франка стане о 13.00 «Містом Професій» (оновлено)

11:39 4 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

У суботу, 4 липня, діти зможуть знайомитися до 16.00 зі 45-ма професіями.

Сьогодні, 4 липня, парк імені Івана Франка перетвориться на «місто професій», а вхід туди з 13.00 до 16.00 буде лише за паспортами, щоправда – дитячими, які там же й видаватимуть усім маленьким відвідувачам. Метою соціального проекту «Місто Професій», організованого з ініціативи міжнародного ділового журналу «Community», є профорієнтаційна робота з дітьми, аби надати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях та зрозуміти їхню суспільну важливість. Натхненник заходу і головний куратор – керівник журналу «Community» Тетяна Люлька – розповіла:

«Як усе відбуватиметься? У парковій зоні розгортається імпровізоване містечко. При вході кожна дитина отримує паспорт і карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу».

Серед запропонованих професій – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАІ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор. Загалом їх – 45.

Презентацію забезпечують обласні управління МНС та МВС кожного із міст. Сумлінні «працівники» отримували заробітню плату, витратити яку мали можливість в крамниці солодощів та подарунків.

Діти, які приходять у вишиванках, одразу на вході отримують 50 «євро». А 400 «євро» – це вже морозиво».

Перш за все такий захід буде корисний дітям з малозабезпечених сімей та дітям, позбавленим батьківського піклування, тому що вони не мають можливості відвідати схожі, однак платні заходи. Станом на зараз, захід відвідало  30 тисяч дітей у різних містах країни – Білій Церкві, Вінниці, Вишгороді, Хмельницькому, Чернівцях.

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради. Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління ДСНС розповіли:

«Запрошуємо всіх дітлахів у чарівне «Місто професій»

3 липня у Львiвськiй мiськiй радi відбулася прес-конференцiя щодо проведення у Львові «Міста Професій». Організатори розповіли представникам ЗМІ про захід та особливості його проведення.

У парковій зоні буде розгорнуте імпровізоване «Місто Професій». При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу».

Загалом, буде запропоновано більше 40 професій. Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей – наприклад, рятувальник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАІ, лікар, будівельник – діти приступають до «роботи». Як сумлінні «працівники» вони отримують заробітню плату, яку мають можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташовану тут же, на території «Міста Професій».

Нагадаємо, що «Місто Професій» – це Всеукраїнський дитячий соціальний профорієнтаційний проект, мета якого – дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. Ініціатором та організатором проекту виступає журнал «Community».

Отож, запрошуємо усіх дітей разом із батьками 4 липня в 13:00 в парк iмені іванаФранка. Буде неймовірно весело та цікаво!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів