Львівський національний університет імені Івана Франка передав Донецькому понад 2 тонни книг

21:45 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: klubkom.net

Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію на сході України та продовження збройного конфлікту на території Донецька, з метою збереження життя та здоров’я студентів, викладачів і працівників Донецький національний університет змінив свою юридичну адресу та відновив освітню діяльність у Вінниці.

«Львівський національний університет імені Івана Франка передав книги Донецькому національному університету», – повідомляючи про це,прес-служба ЛНУ також конкретизує:

«Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію на сході України та продовження збройного конфлікту на території Донецька, з метою збереження життя та здоров’я студентів, викладачів і працівників Донецький національний університет змінив свою юридичну адресу та відновив освітню діяльність у Вінниці. На знак академічної солідарності й підтримки Львівський національний університет імені Івана Франка передав донецьким колегам понад 2 тонни книг, 

З ініціативи Наукової бібліотеки ЛНУ іменгі Івана Франка як методичного центру бібліотек ВНЗ ІІІ-ІVрівнів акредитації Західного регіону України було передано, окрім близько тисячі найменувань спеціально підібраної літератури, серед якої – підручники, посібники, збірники наукових статей і видання художніх творів, також і бібліотечну техніку (каталожні ящики, картотеки тощо). До акції долучилися й бібліотеки ВНЗ зонального методоб’єднання, зокрема Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Рівненщини, Волині.

Зі словами вдячності за отриману літературу звернувся з відповідним листом до ректора нашого університету ректор Донецького національного університету Роман Гринюк: «Щиро дякуємо за надіслану літературу для наукової бібліотеки університету. Усі видання дуже потрібні студентам і викладачам у навчальному та науковому процесах. Особлива подяка колективу наукової бібліотеки Вашого університету! Сподіваємося на подальшу співпрацю!».

Додамо, що Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка активно допомагає і Луганському університету, який зараз функціонує у м. Старобільську Луганської області. Працівники бібліотеки нашого Університету запропонували луганським колегам скористатися відкритим доступом до електронних ресурсів Центру навчальної літератури ЛНУ ім. Івана Франка. 26 лютого 2015 року, працівники Видавничого центру надіслали колективу Донецького національного університету ще один подарунок – 2230 книжок із різних галузей науки. 

Зазначимо, що акція, спрямована на допомогу донеччанам, стартувала ще в грудні минулого року, коли за колегіальним рішенням ректорату Університету на факультетах і в коледжах розпочали збирання книг. Після отримання відповідного погодження в Міністерстві освіти і науки України близько 1,2 тонни книг загальною вартістю 55 тисяч гри. передали адресатові.

Як зазначають донецькі колеги, львів’яни є одними з перших, хто зініціював передання книжок для потреб Донецького національного університету. Складаємо щиру подяку всім, хто виявив ініціативу своєю активною діяльністю допомогти колективам університетів, які змушені були переїхати із зони бойових дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів