Львівську дитячу залізницю обіцяють відремонтувати й відкрити до початку нового сезону

13:02 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua / КРТ

«Корпорація КРТ» розпочала ремонтні роботи дитячої залізниці в Стрийському парку.

«Корпорація КРТ» розпочала ремонтні роботи дитячої залізниці в Стрийському парку Львова. Меценати обіцяють впоратися за місяць, аби, традиційно, в травні маленькі пасажири та їх батьки змогли вирушити у перший рейс.

У найближчі дні працівники корпорації зніматимуть старе покриття фарби, чиститимуть поверхню вагонів, покриватимуть її лаком та фарбою. Також повністю відремонтують станцію «Сонячна».

представник «Корпорації КРТ» Роман Попов розповів також: «Спершу відновимо вагончики для дітей та молоді. Зараз вони у занедбаному стані: побиті вікна, гнила підлога, потрібно повністю ремонтувати дахове покриття».

Як зазначив директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер, через брак коштів, поїзд «Вітерець» уже давно якісно не ремонтували. Все, що могли зробити працівники дитячої залізниці – це провести косметичний ремонт поїзда і станцій.

Цієї весни вагони кардинально змінять свій вигляд і будуть більш привабливими для малечі та підлітків. Дмитро Венгер додав: «Хочеться, щоб у дітей, коли вони заходять у вагон, піднімався настрій. Ми попрацюємо ще й над аудіооформленням – тоді з’явиться можливість не лише подорожувати, а й слухати цікаву інформацію. Вірю, що нашим відвідувачам буде дуже цікаво». 

Окрім оновленого яскравого дитячого потяга, у «Корпорації КРТ» для маленьких пасажирів готують ще одну приємну несподіванку – святкове відкриття, що заплановане на початку травня після закінчення усіх робіт. Олег Місьонг, директор ТОВ «Корпорація КРТ» впевнений, що літнє дозвілля – дуже важливе для дітей та сподівається, що оновлений потяг приверне більше уваги маленьких учнів до функціонування залізниці, а це – майбутні кадри, яких нині дуже бракує для економічного зростання нашої держави. Адже тут щороку майже 700 дітлахів навчаються у гуртках технічного спрямування.

Довідка: Історія Львівської дитячої залізниці розпочалась ще 1951 року. Тоді було три станції та локомотивне депо. Проте у 1976 році під час реконструкції вулиці Стрийської довжину залізниці довелося скоротити до 1200 метрів і залишити тільки дві станції Паркову і Сонячну. Цьогоріч Львівська дитяча залізниця відкриватиме 64 сезон.

Про це повідомило сьогодні, 8 квітня, інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів