Львівському бронетанковому заводу замовили 150 БТРів «Дозор-Б» (відео, оновлено)

16:42 5 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

У Міноборони заявили, що готові взяти машини на озброєння за умови повторного проходження випробовувань.

У Києві продемонстрували новітні «Дозор-Б», БТР-3 та БТР-4 українського виробництва. «Техніка перемоги» – так назвали розробники новітні «Дозор-Б», БТР-3 та БТР-4, що їх продемонстрували на Михайлівській площі у столиці.

Це сучасна військова техніка від держконцерну «Укроборонпром», яку вже невдовзі відправлять на фронт. Бронетранспортери захищають екіпаж від стрілецької зброї та бронебійних куль ворога. Натомість вражають легкоброньовану техніку супротивника та живу силу.

Новітні «Дозор-Б» облаштовані баштово-кулеметною установкою, тепловізором та супутниковою навігацією. Генеральний директор ДК «Укроборонпрому» Роман Романов зазначив: «У квітні місяці ми надали представили зразок «Дозору», який роками лежав на папері. У травні ЗСУ надали нам технічні вимоги, якою вони бачать цю машину. І вже в серпні, 22 серпня ця техніка, наші знамениті «Дозори» були передані ЗСУ на випробування. Сьогодні ми бачимо серійні зразки техніки, яка вироблена відповідно до вимог ЗСУ».

Про це повідомили сьогодні, 5 грудня, на телевізійному «5 каналі». Раніше тележурналісти повідомили: «На Львівському бронетанковому заводі завершилося виготовлення першої партії сучасних бронетранспортерів БТР «Дозор-Б». «Дозор-Б» вміщає до 10 осіб і здатен не лише уражати ворожі об’єкти, але і захищати екіпаж від десантного вогню. Загальне замовлення – 150 повнопривідних бойових машин, вартість одного такого БТР – чотири мільйони гривень. У Міноборони заявили, що готові взяти машини на озброєння за умови повторного проходження випробовувань, які «Дозор-Б» провалив. Раніше в Мінобороні заявили, що до кінця року Збройні сили України отримають 10 бойових машин «Дозор-Б».

Про це повідомили сьогодні, 4 грудня, на телеканалі «112 Україна».

Як інформував «ЩЛ», «Укроборонпром» повідомив учора, 3 листопада: «На ДП «Львівський бронетанковий завод» вже готова перша партія новітніх бронетранспортерів «Дозор-Б».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів