Львівські школи й садочки відремонтують на 153,2 млн. гривень, – ЛМР

10:45 26 липня 2017 р.

У міськраді запевнили: «У львівських дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах тривають активні ремонтні роботи».

У Львівській міськраді повідомили також сьогодні, 26 липня: «До навчального року у школах відновлюють спортивні майданчики, замінюють системи опалення, ремонтують харчоблоки, басейни та санвузли, оновлюють комп’ютерну техніку, облаштовують лабораторним та демонстаційним обладнанням кабінети фізики, закуповують інтерактивні мультитач-панелі, обладнання для кабінетів захисту Вітчизни. Як уточнили у міському управлінні освіти, цього року з міського бюджету на ремонтні роботи та на придбання обладнання і предметів довгострокового користування спрямовано 153,2 млн. гривень.

«Зокрема, бюджетом передбачено 24,9 млн. гривень на відновлення дошкільного навчального закладу на вулиці Кульпарківській, 182, дошкільного навчального закладу №111 на вулиці Виговського, 1а, дошкільного навчального закладу №96 на вулиці Клепарівській, 31, дошкільного навчального закладу на вулиці Зубрівській, 9, дошкільного навчального закладу №97 на вулиці Дністерській, 25, дошкільного навчального закладу №116 на вулиці Джерельній, 71, дошкільного навчального закладу «Будинок школярів» на вулиці Б. Грінченка, 4-а, ДНЗ на вулиці Медової Печери, 13, ДНЗ на вулиці М. Рильського, 9, дошкільного навчального закладу на вулиці Дорога Кривчицька, 3, дошкільного навчального закладу на вулиці Білогорща, 3а, дошкільного навчального закладу на вулиці Сяйво, 16, а також на реконструкцію першого поверху у СЗШ №23 на вулиці Варшавській, 126 з метою введення додаткових груп», – поінформували також у міськраді.

«Пріоритетним напрямком є відновлення дошкільних навчальних закладів, які тривалий час перебували в оренді, ремонт спортивних майданчиків і стадіонів, які є поблизу навчальних закладів, створення комфортних умов для учнів (ремонти санвузлів, систем опалення, харчоблоків, басейнів, спортивних залів, заміна вікон, ремонт та придбання обладнання для фізико-хімічних лабораторій та кабінетів трудового навчання)», – уточнили в управлінні освіти ЛМР.

«Станом на сьогодні на відновлення 17 спортивних майданчиків виготовлено проектно-кошторисну документацію, відповідно до якої подані тендерні пропозиції щодо визначення підрядної організації на їх облаштування. Процедури закупівель проводяться на виконання капітального ремонту спортивних майданчиків у СЗШ №6, СЗШ №96, СЗШ №100, СЗШ №17, СЗШ №27, СЗШ №57, СЗШ №83, гімназії «Престиж» та Львівському технологічному ліцеї. Крім того, станом на початок липня визначено переможців тендеру з відновлення стадіонів у СЗШ №65 та СЗШ №68, а також капітального ремонту спортивного майданчика СЗШ №66. На розгляді в експерній організації перебувають кошториси щодо проведення ремонту у СЗШ №54», – поінформували також у міськраді.

В управлінні освіти ЛМР повідомили також: «Плануємо, що до 2020 року нам вдасться відновити спортивні майданчики в кожному навчальному закладі. В цьому році ми плануємо завершити ремонт 12 спортивних залів, два з яких стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів. На сьогодні ведуться ремонтні роботи у шести закладах, у 3 оголошено тендерні закупівлі, а в трьох оформлюється дозвільна документація. Плануємо відремонтувати до 2018 року усі санвузли, відновити харчоблоки у 60% навчальних закладах. На сьогоднішні в наших навчальних зазкладах є 28 басейнів, 11 з них потреюують ремонту. До 2020 року плануємо відновити роботи усіх недіючих басейнів».

«У 2017 році 14 навчальних закладів Львова стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки. Зараз у дев’яти закладах вже ведуться роботи, а в одному дошкільному навчальному закладі придбано малі архітектурні форми для облаштування ігрових майданчиків», – повідомили також у міськраді.

«У конкурсі громадського бюджету по галузі освіти перемогли 28 проектів, з них 16 шкіл, 10 дошкільних навчальних закладів і один позашкільний навчальний заклад. Завершено ремонт бібліотеки СЗШ №98, ремонт із заміною огорожі зі сторони парку «Знесіння» у ДНЗ №12, влаштування ігрових споруд у дошкільному навчальному закладі №167 та дошкільному навчальному закладі №134, благоустрій території ЛСЗШ №69, СЗШ №42, НВК «Гроно» та замінено вікна у НВК «Садок-школа «Дзвіночок». Закуплено обладнання для дітей з особливими потребами у дошкільному навчальному закладі №38, ведуться роботи з влаштування ігрових майданчиків у ДНЗ №37, СЗШ «Джерельце». За результатами проведених закупівель у СЗШ №57 визначено переможця для виконання робіт з ремонту даху та фасаду», – поінформували також у міськраді.

«Вирішено питання щодо ситуації, яка виникла в результаті руйнування сходової клітки у СЗШ №44, а саме, завершено аварійно-відновлювальні роботи, кошти на які виділено з резервного фонду міського бюджету Львова. Після аварійно-відновлювальних робіт ведеться оздоблення сходових кліток», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів