Львівські курсанти навчаються за програмою БАрС

17:00 14 грудня 2016 р.

З вересня 2016 року в українських військових вищих навчальних закладах запроваджено підготовку їх курсантів за програмою БАрС.

Про це повідомив сьогодні, 14 грудня, в прес-службі під час брифінгу у прес-центрі міністерства оборони України наголосив т.в.о. першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України – генерал-лейтенант Віктор Бокій. Він також уточнив, що підготовка курсантів розпочалася з першого вересня 2016 року за цією системою в одеській Військовій академії, Харківському національному університеті Повітряних Сил, а також львівській Національній академії Сухопутних військ у Львові імені гетьмана Петра Сагайдачного.

А з 5 вересня до 2 грудня в одеській Військовій академії пройшли перші курси з підготовки інструкторів БАрС (бойова армійська система. – «ЩЛ») , до яких було залучено 13 військовослужбовців. Натомість підготовку за цією системою в навчальних центрах Збройних Сил України розпочнуть з 2017 року.

Генерал-лейтенант Віктор Бокій також пояснив: «Програма БАрС – це унікальний комплекс знань та вмінь, які стосуються питань тактико-спеціальної, рукопашної, вогневої підготовки, спеціальної фізичної підготовки, гірської підготовки, практичної стрільби, тактичної медицини. Заняття за видами підготовки базуються на цілісній концепції, побудованій на єдиній психологічній основі, що дозволяє суттєво підвищити ефективність військово-професійної діяльності особового складу».

За його словами, ще одним практичним кроком є формування у цьому році на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині Центру підготовки та вдосконалення («Сеnter of Excellence»). Цей центр, сформований з використанням підходів, прийнятих у НАТО, має стати моделлю для створення подібних центрів у кожному оперативному командуванні.

Генерал-лейтенант Віктор Бокій наголосив: «Основним принципом бойової підготовки стало навчати війська тому, що потрібно на війні». 

Про це повідомили сьогодні, 14 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.%9D/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів