Львівське підприємство «ВЕЕМ-Металавтопром» розпочало виготовляти автобуси «Карпати»

18:34 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, наразі виготовлено взірець туристичного автобуса, який можна використовувати для міжміських перевезень.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 22 вересня, «Щоденному Львову», що підприємство «ВЕЕМ-Металавтопром» виготовило взірець туристичного автобуса, який можна використовувати для міжміських перевезень. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«На сьогодні дуже важливо, щоб наші підприємства працювали і продукували продукцію, яка є важлива в цей непростий час. Бачимо взірець нової продукції: міжміський автобус, який за своєю ціною є дешевший, ніж аналоги, які роблять в Україні, навіть за ті, які роблять в Китаї.

Великий плюс в тому, що більшість деталей – це наші українські комплектуючі. Правда, є проблема з сертифікацією в ДАІ.

Я не думаю, що конкуренти пробують створювати проблеми, я думаю, що ми «дотиснемо», автобус буде сертифікований, і можна буде брати його  на міжміські маршрути, бо ми бачимо, які сьогодні автобуси їздять по Україні, їм вже давно пора бути на металобрухті. А цей – сучасний, якісний і ціна дуже конкурентна.

Наш ЛАЗ, на превеликий жаль, на сьогодні не працює, тому велику долю роботи забрали наші великі львівські підприємства. «Електрон» – трамвай, тролейбус і електробус, зробить ще автобус, який буде курсувати в місті. Міжміську серію готове брати інше підприємство». 

Компанія «ВЕЕМ-Металавтопром» заснована в 2000 році. Основною діяльністю компанії є виробництво пасажирських сидінь для громадського транспорту.

Усього за 10 років роботи вироблено понад півтора мільйона одиниць крісел, а виробничі площі та складські приміщення складають більше 20 тис. м² на яких освоєно виробництво металевих каркасів, фарбування порошковими фарбами, виготовлення деталей крісел з пластмаси та пінополіуретану, організовано швацька і складальна ділянки. 

Вся продукція пройшла випробування в спеціальних лабораторіях і сертифікована. Експорт становить 30% від загальної кількості випущеної продукції. У своїх розробках інженери керуються ідеями та тенденціями, використовуючи новітні розробки. 

Своєю чергою, гендиректор ТзОВ «Компанія ВЕЕМ Металавтопром» Богдан Шевців, розповів кореспонденту інформаційної агенції «Вголос»:

«Ці автобуси нам замовили українські перевізники, які подали свої технічні дані. Це єдині такі автобуси на 40 місць.

Вони зроблені за принципом: якість, довговічність та економічність. Розхід палива тут 17 л. на 100 км.

Наша ідея полягала в тому, щоб знизити вартість, використавши шасі автобусів «Мерседес», які вже були у вжитку. Всі вони проходять відповідну діагностику на станціях технічного обслуговування.

На 95% ці автобуси складаються з українських комлектуючих, що також знижує їх вартість, яка на становить близько 45 тис. євро. За таку ж ціну інші виробники пропонують автобуси на 22-26 пасажирів.

Ми сертифікували цей автобус, але, на жаль, нам не дають можливості його реалізувати – ДАІ відмовилося ставити їх на облік, мотивуючи тим, що ми не займаємось виробництвом, а лише переобладнанням. Хоча у нас є вся технічна, конструкторська, технологіча документація.

Є висновок профільного національно-дослідного інституту, що ми їх виготовляємо. На сьогодні ми вже виготовили 75 автобусів».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інформаційної агенції «Вголос».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів