«Львівська політехніка» уклала з університетами Німеччини вже 10 угод про співпрацю

16:43 15 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського національного університету «Львівська політехніка»

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили в понеділок, що цей навчальний заклад поглиблює інтеграцію в єдиний європейський освітній простір

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 15 грудня, що цей навчальний заклад поглиблює інтеграцію в єдиний європейський освітній простір. У повідомленні також конкретизують:

«Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» приймали поважних гостей – групу німецьких парламентарів на чолі з головою підкомітету з питань зовнішніх культурних і освітніх справ Бундестагу ФРН доктором Пітером Гаувейлером. У складі делегації були депутати  доктор Егон Джуетнер, доктор Дітер Дегм, Мартін Рабан, а також секретар цього підкомітету  Гудрун Людвіг та голова культурної групи посольства ФРН в Україні Дірк Лечельт. 

Ініціатором  візиту німецьких парламентарів до Львова був  ректор Вюрцбурзького університету (земля Баварія) професор Альфред Форхель, з яким останнім часом у Львівської політехніки налагоджена тісна і плідна співпраця.  Німецькі гості перебували у Львові лише впродовж одного дня, проте встигли зустрітися з керівництвом Львівського університету імені Івана Франка, Українського католицького університету. 

Найтривалішим було їхнє перебування у Львівській політехніці. Ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало нагадав, що співробітництво з німецькими вищими навчальними закладами розпочалося ще далекого 1970 року, коли було підписано угоду з Вищою технічною школою у Цвікау (тодішня НДР). Далі подібну угоду львів'яни уклали з  Університетом  міста Ільмінау. 

Нині «Львівська політехніка» має вже 10 угод про співпрацю з університетами Німеччини. Натомість найдинамічніше  розвивається співпраця з університетом міста Вюрцбурга.

Власне, нинішню зустріч професор Альфред Форхель ініціював з метою залучення коштів з федерального  бюджету, а також із бюджету землі Баварія для розширення науково-освітнього  співробітництва з українськими ВНЗ. Проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв'язків Львівської політехніки професор Юрій Рашкевич нагадав, що у жовтні цього року відбулася Міжнародна наукова конференція у Вюрцбурзі з проблем нанотехнологій.

Німецькі науковці – фізики, хіміки, фахівці з матеріалознавства – влітку  знайомилися із розробками львівських політехніків у цій сфері. Двоє наших науковців проходили стажування у Вюцбурзькому університеті, а ще двоє таке стажування матимуть у січні 2015 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів