Науковці «Львівської політехніки» налагодили наукові контакти з Класичним університетом Вюрцбурга

16:30 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі вищого навчального закладу, його німецькі друзі виявили бажання й готовність допомогти йому комп'ютерною технікою, телекомунікаційним та лабораторним обладнанням, ця співпраця буде оформлена у вигляді спільних наукових проектів, обопільної участі у європейських освітянських і наукових програмах.

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили у четвер «Щоденному Львову», що цей вищий навчальний заклад налагодив наукові контакти з німецьким – з міста Вюрцбург. У повідомленні також конкретизують:

«Днями до Львова повернулася представницька делегація науковців Національного університету «Львівська політехніка», яка побувала з візитом у Класичному університеті німецького міста Вюрцбург (Баварія). У складі делегації, яку очолював ректор університету професор Юрій Бобало, були проректори Зорян Піх та Юрій Рашкевич, завідувачі, професори, доценти і наукові співробітники низки провідних кафедр — всього 20 осіб. 

Візит проходив у рамках Меморандуму порозуміння, підписаного цього року між Національним університетом «Львівська політехніка» та Вюрцбурзьким університетом імені Юліуса-Максиміліана. Від німецької сторони документ підписав очільник навчального закладу, вчений із світовим ім'ям професор Альфред Ворхель, котрий цього разу гостинно приймав львів'ян. 

Як відомо, Класичний університет Вюрцбурга був заснований 1402 року. У його стінах вели дослідження 14 лауреатів Нобелівської премії. Навчальний заклад входить у сотню кращих університетів світу. Нині тут навчаються понад 20 тисяч студентів, а річний бюджет становить 250 мільйонів євро.

Під час зустрічі на німецькій землі очільники обох університетів Юрій Бобало і Альфред Альфред Ворхель обговорили цілу низку питань розширення і поглиблення співробітництва в науково-освітній сфері, наповнення конкретним змістом підписаного Меморандуму порозуміння.

Упродовж візиту відбулися також численні зустрічі українських і німецьких науковців, під час яких проведені презентації наукових груп. Львівські політехніки, зокрема, представили доповіді на теми: «Radiation-resistant Sensors and Magnetic Measurement Instrumentation», «Polymer Layers with Special Properties Grafted to the Solid Surface and their Application in Nanotechnology», «Peculiarities of Si Nanowires Growth and Application in Sensor Electronics», «Applied Aspects of the Interaction of Electromagnetic Radiation with Micro - and Nanostructures of Different Spatial Ordering», «Materials for Energy Storage Devicesя».

Львів'яни відвідали факультети фізики, інформатики і хімії та налагодили безпосередні контакти з науковцями Вюрцбурзького університету. Німецькі друзі виявили бажання і готовність допомогти Львівській політехніці комп'ютерною технікою, телекомунікаційним та лабораторним обладнанням. Ця співпраця буде оформлена у вигляді спільних наукових проектів, обопільної участі у європейських освітянських і наукових програмах.

Головним результатом візиту є рішення про спільну участь у програмах «Горизонт 2020», а також можливість проходження стажування аспірантів та науковців Львівської політехніки у Вюрцбурзькому університеті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів