Львівська облрада не підтримала ідею викладати християнську етику в усіх школах

14:10 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: zhytomyr-eparchy.com.ua

Львівській обласній раді не вистачило голосів для ухвалення звернення до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмету «Християнська етика» як обов’язкового предмету в навчальних закладах.

Про це повідомили в середу, 20 червня, на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», де також розповіли: «За» проголосував 41 депутат, утрималися – чотири, не голосували – 19. У тексті звернення, ініціаторами якого були представники фракції «ВО Свобода», зазначається, що християнське виховання повинно здійснюватися не лише у сім’ях, а й «у дитячих садках, середніх та вищих навчальних закладах»

У зверненні йдеться також: «Понад тисячоліття тому український народ прийняв християнство як віру та християнські цінності як засади розвитку суспільства. Християнство стало державною релігією, Київська Русь розвивалася як міцна і успішна держава. Якщо ми прагнемо будувати нашу державу на засадах добра і справедливості, дбати про добробут українців, то маємо починати із належного виховання дітей та молоді».

«У квітні цього року депутати ЛМР підтримали звернення предстаника фракції ВО «Свобода» Тараса Гупала до міністерства освіти і науки з проханням зробити християнську етику обов'язковим предметом у навчальних закладах. За нього проголосували 36 депутатів із 64», – повідомили також на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів