Львівщина й Луганщина реалізовуватимуть спільні освітні проекти та ініціативи

16:28 23 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Довіру між регіонами будуватимуть ще зі шкільної парти.

У Львівській обласній раді повідомили сьогодні, 23 серпня: «Львівщина та Луганщина реалізовуватимуть спільні проекти та ініціативи в освітній сфері. Відповідну декларацію про наміри підписали очільник Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у середу, 23 серпня, в межах візиту делегації Львівщини на Луганщину».

В облраді також конкретизували: «Декларація передбачає спільну підготовку проекту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», яка подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. До слова, це вперше області спільно подають проект на залучення зовнішніх джерел фінансування для спільних проектів».

«Зокрема, йдеться про підвищення рівня освітньої співпраці між регіонами шляхом встановлення обладнання для проведення відеоконференцій та інтерактивної дошки у 30 класах для вивчення історії та української літератури пілотних середніх шкіл та проведення ремонтних робіт у цих приміщеннях. Також планується організація літніх шкіл у Львівській області та Польщаі для вчителів історії та української літератури зі шкіл Львівської та Луганської областей з метою обміну досвідом та кращими практиками викладання гуманітарних дисциплін», – поінформували також в облраді.

«Окрім цього, школярі з Львівської та Луганської областей зможуть провести час у інтеграційних літніх таборах «Літня академія» задля реалізації спільних проектів, формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю обох регіонів. Сторони домовилися також провести в межах міжрегіональної співпраці конкурс «Історія моєї малої батьківщини» та конкурсу мовознавства серед учнів 9-11 класів, а також спільні краєзнавчі табори», – повідомили також у прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів