«Київстар» тестуватиме у Львові 3G-мережу з 18-го травня

15:27 14 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Доступ до тестування отримають до 2% абонентів Львова, які обираються випадковим чином, з метою перевірки навантаження мережі і створення робочого потоку трафіку.

Найбільший український оператор мобільного зв'язку «Київстар» з 14 травня запускає в тестовому режимі без комерційної експлуатації мережі стандарту UMTS (3G) в Києві, а з 18 травня має намір запустити тестування 3G-мережі у Львові. Про це повідомляє прес-служба оператора.

«У цих містах вже побудована 3G-мережа, оператор отримав всі необхідні документи для технічного тестування», – йдеться в повідомленні. За даними компанії, доступ до тестування отримають до 2% абонентів Києва і Львова, які обираються випадковим чином, з метою перевірки навантаження мережі і створення робочого потоку трафіку.

«Ці абоненти протягом декількох днів отримають SMS-повідомлення із запрошенням протестувати 3G. Для них такий тест буде безкоштовним», – відзначають в компанії. Інформаційна агенція УНІАН, яка передає це повідомлення сьогодні, 14 травня, нагадує також:

«Раніше «Київстар» повідомляв про запуск в тестовому режимі 3G-мереж в Броварах Київської області та Кам'янці-Подільському Хмельницької області. 23 лютого НКРЗІ провела торги з голосу по тендеру на отримання ліцензій на 3G-зв'язок.

За результатами торгів оператор «Астеліт» став переможцем конкурсу на 3G-зв'язок по першому лоту, збільшивши стартову вартість ліцензії з 2,708 млрд грн до 3,355 млрд грн. Другий лот дістався оператора «МТС Україна» за 2,715 млрд грн, а третій – «Київстару» за 2,7 млрд грн.

Згідно з умовами тендеру, оператори повинні будуть впродовж 18-ти місяців після проведення конкурсу запустити мережу третього покоління на території всіх обласних центрів України. А впродовж шести років – на території всіх районних центрів та всіх населених пунктів з населенням понад 10 тисяч осіб.

Раніше мобільні оператори обіцяли запустити перші власні мережі третього покоління не пізніше ніж через 6 місяців після отримання ліцензії, однак не бралися прогнозувати можливу вартість 3G-зв'язку в Україні. При цьому ряд експертів ринку телекомунікацій зазначали, що ціна на послуги третього покоління зв'язку буде складати близько 100-150 грн в місяць».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів