Курсанти та офіцери львівської військової академії вшанували пам’ять жертв голодоморів

21:22 28 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У навчальному закладі запалили лампадки й виклали символічний хрест на стройовому плацу.

«Вихованці та керівництво Національної академії сухопутних військ вшанували пам’ять жертв голодоморів», – повідомили сьогодні, 28 листопада, у міністерстві оборони, де також розповіли:

«Розпочалися заходи на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові пам’ятною екуменічною панахидою за жертвами Голодоморів 1921-1922,1932-1933,1946-1947 років. Молитву очолив Владика Димитрій. Начальник Львівського гарнізону й начальник Національної академії сухопутних військ – генерал-лейтенант Павло Ткачук – разом із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, мером міста Андрієм Садовим, представниками громадськості й простими львів’янами запалили свічки і лампадки. З лампадок було викладено карту України, написи «Пам’ятай!» та «1932-1933».

В самій Академії її вихованці й офіцери рівно о 16.00 долучились до загальнонаціональної «Хвилини мовчання». Після цього військовослужбовці запалили лампадки та виклали символічний хрест на стройовому плацу навчального закладу. 

Окрім того, напередодні для майбутніх офіцерів відбулась низка тематичних заходів, під час яких курсантам нагадали причини та наслідки злочинів проти людства, які скоїли безпринципні радянські керівники в різні роки. Генерал-лейтенант Павло Ткачук поділився думками з приводу цих сумних сторінок нашої історії:

«Україна й сьогодні відчуває на собі наслідки лиха, яке спіткало її у минулому. Далеким відлунням голодоморів є сьогоднішні трагічні події на сході України. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

Ми сумуємо, але ми гордимось нашим народом. Він зумів вистояти, незважаючи на весь трагізм тієї важкої доби. Ми славимо усіх, хто у часи Голодомору рятував земляків від лютої смерті, часто ризикуючи своєю свободою, а то й життям. Ми шануємо тих, хто не скорився і чинив опір репресивній політиці та схиляємо голову перед пам’яттю наших загиблих співвітчизників, поминаємо сьогодні наших братів та сестер».

Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, в прес-службі міністерства оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів