Кращі сервіси для перевірки англійської граматики

13:41 30 вересня 2021 р.

Фото до новини

Підбірка сервісів, які дозволяють швидко й легко перевіряти ваш текст на граматичні помилки.

Навіть коли пишеш рідною мовою, не завжди знаєш на всі 100%, де ставити кому, як правильно пишеться слово та як узгодити речення. Все одно, звіряєшся зі словником або гуглиш. І це нормально!

Тим паче необхідно робити перевірку, коли пишеш англійською мовою. Навіть якщо ваш рівень англійської достатньо високий, все одно бувають випадки, коли робите помилку і навіть не знаєте про це. А у випадку ділового листування, резюме та ведення офіційної документації подібне може мати неприємні наслідки для вас.

Ми зробили підбірку сервісів, які дозволяють швидко й легко перевіряти ваш текст на граматичні помилки. Але спочатку даємо вам чекліст “Що необхідно перевірити?”.

Чекліст граматики

  1. Орфографія і пунктуація - чи правильно написані слова та розставлені розділові знаки?

  2. Підмет і присудок - чи узгоджені виконавець та дія?

  3. Складні речення - чи правильно використані часи?

  4. Форма дієслова - чи правильно ви її обрали?

  5. Число іменника - поширена помилка, адже число відрізняється в українській та англійській мовах.

Підбірка програм

Grammarly

Плагін від наших співвітчизників - київських розробників Алекса Шевченко та Макса Литвина. Нещодавно було 10 років з дати його виходу.

Це розширення можна встановити на браузери Google Chrome, Safari, Firefox та Edge, а також використовувати на смартфоні. Встановлюєте програму, налаштовуєте, і вона починає автоматично виправляти те, що ви друкуєте англійською мовою. Окрім цього, дає коментарі, чому саме так неправильно. Тобто, ви ще й міні-уроки по правопису й граматиці проходите!

Ginger

Це також плагін для браузерів, але з ширшим функціоналом та можливостями. Він не тільки виправить орфографічні чи пунктуаційні помилки, але й підкаже контекстне застосування окремих слів, допоможе перефразувати навіть цілі речення. Можна говорити про більш глибокі механізми аналізу вашого тексту.

OnlineCorrection

Це онлайн сервіс, зручний для тих, хто не хоче нічого завантажувати й встановлювати. Має функцію автозаміни, яка виправляє помилки самостійно. Потім отримуєте звіт про внесені правки. Є можливість вибрати один з діалектів: американський, британський, австралійський, південноафриканський або новозеландський.

Sentence Checker

Мінімалістичний онлайн сервіс. Якщо вам не потрібні роз’яснення, а лише швидка перевірка - це саме для вас! Вставляєте свій текст, і Checker виділить помилки жовтим і червоним кольорами.

Virtual Writing Tutor

Це онлайн викладач з письма. Він не тільки перевірить вашу граматику та орфографію, але також допоможе вибрати між розмовними й академічними словами, уникнути штампів та повторів.

Hemingway App

Розробники цього додатку надихалися лаконічним стилем Хемінгуея. Тож app не тільки виправить вашу орфографію та пунктуацію, але й підкаже, які речення є занадто довгими (виділить жовтим кольором) або складними (червоним).

Фіолетовим він виділить слово, яке можна замінити більш коротким синонімом із запропонованого списку, а зелений вкаже на Passive voice, який краще перефразувати в Active. Це знахідка для копірайтера!

Microsoft Word

Для тих, хто любить працювати в класичному редакторі текстів. Функціонал вужчий, ніж у попередніх сервісів, але також ефективний щодо перевірки граматики й правопису. Червоним підкреслить орфографічну помилку, зеленим - пунктуаційну. Також є тезаурус для пошуку синонімів та можливість додавати нові слова у словник для майбутніх перевірок.

Якщо ваша робота вимагає володіння англійською мовою, запрошуємо на курс ділової англійської від першого Кембридзького освітнього центру.

P.S.

Яким би сервісом ви не користувалися, все одно робіть ще одну перевірку після них. Адже це автоматизовані алгоритми, а тексти повинні бути з душею, навіть офіційна документація!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів