Конкурс у львівській військовій академії сягає 48 абітурієнтів на місце, – Президент

17:54 14 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Цього року на фінансування Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного додатково спрямували 90 мільйонів гривень.

Президент Петро Порошенко заявив сьогодні, 14 липня, під час свого вистуру на Львівському бронетанковому заводі: «Жодних трансформацій, реформування чи перенесення львівської Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного не буде. Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодних учбових механізмів ніхто не забере з академії. І не дозволю це зробити разом з Міністром. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові, виховувати не тільки фахівців, але й патріотів?».

Петро Порошенко запевнив: «І в планах не було, не дозволив би це робити, будь-які нападки на львівську академію. Моя позиція, як позиція Верховного Головнокомандувача незмінна – Національна академія Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного була, є і буде».

Президент підкреслив: «Академія є не лише гордістю Львова, а й гордістю області, країни, адже готує кращих фахівців військової справи. Для мене це надзвичайно важливо. Восьмеро випускників академії стали Героями України. На сьогоднішній день це кожен шостий з героїв, які отримали це високе звання в бою за останні три роки».

Глава держави зазначив: «Разом зі зростанням престижу військовослужбовця подвоївся і набір в академію. Ми значно збільшили кількість курсантів, які зараз навчаються в стінах цього славетного учбового закладу. Конкурс на окремі професії сягає 48 осіб на одне місце. Це є престиж академії, це є престиж військової праці, статусу українського військовослужбовця».

Петро Порошенко також повідомив, що за його дорученням лише за останній рік міністр оборони спрямував 90 мільйонів гривень на додаткове фінансування навчального закладу, а в якості учбових приміщень було введено в експлуатацію 14 тисяч квадратних метрів нових площ. Президент наголосив: «Це демонструє і моє, як Верховного Головнокомандувача, і Міністра, і Начальника Генерального штабу ставлення до академії».

Петро Порошенко вважає, що одним із свідчень значимості академії є також і присвоєння їй у 2015 році статусу національної. Глава держави зазначив: «Офіцерів в Збройних Силах не вистачає, в тому числі офіцерів-танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту (факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – «ЩЛ».). Але хочу окремо наголосити – аж ніяк це не зачепить львівську академію, бо там готуються механіки, а тут готуються командири танків».

Петро Порошенко наголосив: «Львівська академія зберегла атмосферу, в якій виховуються мужні українські воїни. Справа не тільки в унікальній навчальній базі. Справа не тільки в матеріалі, бо можна придбати найсучасніший танк. Але якщо ти не будеш мати воїна-професіонала і патріота – це буде просто залізо. Головне в даному випадку – це атмосфера. Виховання патріотизму є життєвонеобхідним компонентом для формування справжніх захисників Вітчизни – сильних не лише бойовим вишкілом, але й українським духом».

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, в прес-службі Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів