Конференція колективу «Львівської політехніки» позитивно оцінила роботу її ректора

14:35 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі Національного університету «Львівська політехніка», на конференціі її трудового колективу заслухали і обговорили звіт ректора Юрія Бобала.

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 5 березня, «Щоденному Львову»:

«Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася конференція трудового колективу. Участь у ній взяли 216 делегатів з обраних 270.

Вони заслухали і обговорили звіт ректора університету професора Юрія Бобала про роботу колективу в період з 1 липня до 31 грудня 2014 року та Концепція освітньої діяльності. Свою доповідь ректор розпочав з короткого екскурсу у минулорічну вступну кампанію.

Він нагадав, що за кількістю поданих заяв Львівська політехніка увійшла у трійку кращих серед всіх ВНЗ України. Від 22 тисяч вступників надійшло 54 тисячі заяв. До всіх структурних підрозділів і на усі форми навчання на перший курс вступили 12 тисяч 700 осіб.

Ректор наголосив, що цьогорічна вступна кампанія буде суттєво відрізнятися від усіх попередніх. Відповідно до нових Умов і Правил прийому вступник буде рейтингувати ВНЗ, вказуючи пріоритетність обраних навчальних закладів. промовець закликав директорів інститутів, завідувачів кафедр, не очікуючи початку вступної кампанії, вже зараз вести роботу з потенційними вмотивованими вступниками, переконуючи їх, що Львівська політехніка заслуговує на те, що бути у цьому списку першою.

Торкнувся доповідач і такої важливої проблеми як академічний плагіат. Це питання нещодавно було розглянуто на засіданні вченої ради.

Йдеться насамперед про дипломні роботи студентів. Чимало викладачів висловлювали застереження щодо тотальної боротьби з плагіатом.

Мовляв, таких, що не запозичують чужу інтелектуальну власність, обмаль. У такому випадку мало хто зможе захиститися. Але ректор попри такі сумніви закликав продовжити боротьбу з плагіатом, що має важливе значення для поліпшення якості вищої освіти. 

Промовець вкотре звернув увагу на положення нового Закону про вищу освіту щодо зменшення навчального навантаження на викладача з 900 до 600 годин.

Скорочення навантаження аж ніяк не означає скорочення кількості викладачів. Вивільнений аудиторний час має бути використаний для наукової роботи.

Зменшенню завантаженості викладачів і студентів має сприяти також скорочення кількості дисциплін, які пропонують для вивчення випускові кафедри. Чому конче має бути до 75 дисциплін? А може, вистачить і 40, але більш орієнтованих на вимоги ринку праці.

Ректор порадив директорам інститутів та завідувачам кафедр частіше спілкуватися зі студентами. Він, зокрема, розповів, що отримав листи від кількох студентів, які чітко висловили своє бачення підготовки фахівців у сучасних умовах.

Торкаючись проблем наукової роботи, доповідач застеріг не покладати надто великі надії на бюджетне фінансування. Бюджетна тематика скоротилася і далі буде скорочуватися. Треба шукати госпдоговірну тематику серед підприємств і установ, а також у рамках міжнародної наукової співпраці.

На завершення доповіді ректор «Львівської політехніки» запевнив, що фінансово-економічний стан університету і надалі буде стабільним. Без затримок будуть виплачуватися зарплата, стипендії, доплати, преміальні, кошти на відрядження.

В обговоренні доповіді взяли участь професор кафедри фізики Григорій Ільчук, доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Дмитро Тарасов, професор кафедри менеджменту та міжнародного підприємництва Ліана Чернобай, головний інженер університету Володимир Пашкевич, директор автомобільно-дорожного коледжу Михайло Брегін, голова профкому працівників університету Володимир Гайдук, голова студентського профбюро Інституту геодезії Анатолій Надольський. Усі промовці вносили пропозицію оцінити роботу ректора за звітний період позитивно, що і засвідчила ухвала конференції. Делегати схвалили також Концепцію освітньої діяльності університету, яка була попередньо обговорена у всіх навчально-наукових інститутах». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів