«Історію України» об'єднають в один предмет зі «Всесвітньою»

13:00 9 лютого 2017 р.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич анонсувала: «Курси «Історія України» та «Всесвітня історія» об'єднають в один предмет для учнів 10-11 класів, які матимуть профільне навчання».

Міністр освіти Лілія Гриневич пояснила: «Ми хочемо якомога швидше ухвалити рішення щодо прочитання інтегрованого курсу «Історія» для тих, хто обрав, наприклад, природничо-математичні профілі. Так є значно більше шансів, що в них після школи залишаться реальні знання з цього предмету». 

За словами очільниці Міносвіти, такий підхід стане шляхом до національної ідентичності у старшокласників, адже ідея інтегрованого курсу полягає у тому, щоб помістити новітню історіюУкраїни (20-21 століття) у світовий контекст, поставити її у центр шкільного курсу. Лілія Гриневич запевнила: «Величезна кількість інформації, зокрема, сфальсифікованої сьогодні виливається на дітей, і вона потребує переосмислення та критичної оцінки з певної ціннісної платформи. Безсумнівно, «Історія» як предмет надзвичайно важлива для побудови такої платформи».

Про це повідомили сьогодні, 9 лютого, в прес-службі міністерства освіти і науки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів