Потяг «Hyundai» Київ-Трускавець розвиває магістральну швидкість тільки до Львова

09:58 2 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ipress.ua

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури, на його перший рейс перший рейс реалізовано близько 500 квитків.

Прес-служба Міністерства інфраструктури інформує в повідомленні «На перший рейс поїзда Інтерсіті+ сполученням Київ-Трускавець-Київ реалізовано близько 500 квитків»:

«У перший день курсування на поїзд викупили близько половини квитків. Заселеність поїзда Інтерсіті+ сполученням Київ-Трускавець-Київ у перший день курсування склала понад 50%.

«У перший день зі столиці до Львова придбали квитки 42, до Дрогобича 4 та до Трускавця – 36 пасажирів. Зворотно до Києва - близько 400 пасажирів із Трускавця та Львова», – повідомив директор Української швидкісної залізничної компанії Леонід Лобойко.

За його словами, очікується, що кількість пасажирів, що прямуватимуть цим поїздом до курорту Трускавець зростатиме. Цьому, зокрема, сприятиме й співпраця з місцевою владою.

Як зазначив мер Трускавця Руслан Козир, торік у місті відпочивали туристи із 63 країн світу, а цього року сподіваються на прибуття ще й тих, хто раніше обирав курорти Криму. Крім того, за словами керівника центру впровадження економічних реформ Олександра Кави, завдяки цьому поїзду й мешканці Трускавця отримали змогу швидко та комфортно дістатися Києва.

«Цей поїзд – великий крок уперед. Адже ще торік поїзд з Києва до Трускавця їхав 13 годин, а сьогодні майже вдвічі швидше - близько 7 годин, а з часом й ще швидше», – сказав він.

Водночас Леонід Лобойко зауважив, що свою належну магістральну швидкість поїзд розвиває лише від Києва до Львова, а зі Львова до Трускавця їде повільніше через застарілу інфраструктуру. Однак й на цій ділянці найближчим часом буде прискорено проходження поїзда.

Для цього, за словами начальника Львівської залізниці Богдана Піха, буде вжито організаційні заходи. «Від Львова до Трускавця інфраструктура не дозволяє їхати 160 км/год. Щоб скоротити час, треба вкладати кошти в інфраструктуру. Утім вже зараз після обкатки ми зменшимо час перебування цього поїзда в дорозі на 15-20 хв. Якщо матимемо пасажиропотік, то матимемо кошти на розвиток інфраструктури», – підкреслив Богдан Піх».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів