Фахівці зі США провели два курси у львівській академії

16:30 9 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У міністерстві оборони запевнили: «Українські представники отримали практичний досвід із забезпечення командно-штабних навчань, які проводяться за допомогою програмного середовища «JCATS».

У прес-службі міністерства оборони повідомили сьогодні, 9 листопада: «Американські спеціалісти провели два курси на базі Національної академії сухопутних військ»

«Упродовж двох тижнів у Національній академії сухопутних військ проводились курс побудови бази даних та курс інструкторів з підготовки операторів системи імітаційного моделювання «JCATS». До участі у заході були залучені представники військового вишу, Національного університету оборони України та 199-го Навчального центру ВДВ», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Слухачі під керівництвом представників Об’єднаного багатонаціонального центру імітаційного моделювання (JMSC) розглядали питання призначення спеціального програмного забезпечення «JCATS», варіанти побудови сценарію навчання у цьому програмному середовищі, фактори, що можуть бути змодельовані, можливості побудови одиниць техніки та їх взаємозв’язок із тактико-технічними характеристиками реальної техніки та інші. За час проходження курсу українські представники отримали практичний досвід із забезпечення командно-штабних навчань, які проводяться за допомогою програмного середовища «JCATS», – також у міністерстві оборони.

Начальника Центру імітаційного моделювання Національної академії сухопутних військ, підполковник Андрій Д’яков зазначив: «Цей досвід доцільно використовувати у навчальному процесі вищих військових навчальних закладів усіх видів Збройних Сил України при підготовці військових фахівців оперативно-тактичного та тактичного рівня, а також у ході бойової підготовки у навчально-тренувальних (навчальних) центрах при підготовці штабів підрозділів тактичної та оперативно-тактичної ланки. Крім того, програмне середовище JCATS має прикладне значення. Його використання доцільно у ході проведення дослідницьких робіт при прогнозуванні характеру, форм та видів збройних конфліктів, апробування нового озброєння, нових технологій організації і ведення військових дій із достатнім ступенем достовірності.

Про це повідомили сьогодні, 9 листопада, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів