Два львівських університети та академія мистецтв уклали угоду про стажування студентів в Польщі

11:07 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі навчального закладу, в Генеральному консульстві Республіки Польщі відбулося урочисте підписання угоди з Фондом «Leopolis for Future».

У прес-служба Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 5 грудня, «Щоденному Львову», що два вищі навчальні заклади уклали угоду про стажування студентів в провідних компаніях Польщі. У повідомленні також конкретизують:

«У Генеральному консульстві Республіки Польщі у Львові відбулося урочисте підписання угоди між Львівським національним університетом імені Івана Франка, Національним університетом «Львівська політехніка», Львівською національною академією мистецтв та польським Фондом «Leopolis for Future». Згідно з нею в наступному 2015 році в стажуванні в провідних компаніях Польщі візьмуть участь ще більше студентів згаданих львівських ВНЗ.

Участь в підписанні угоди взяли заступник Генерального консула Республіки Польщі у Львові Лонгіна Путка, голова Фонду «Leopolis for Future» Артур Ґабор та ініціатор його створення відомий польський бізнесмен і меценат Ґжеґож Валюшевскі. Документ підписали ректор Національного університету “Львівська політехніка, голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало, ректор Львівського національного університету імені І.Франка професор Володимир Мельник і проректор з науково-педагогічної роботи Львівської національної академії мистецтв Роксолана Шафран. 

Участь у цій знаменній події взяли також заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, в.о. керівника департаменту освіти і науки облдержадміністрації Роман Бабій і представники обласної ради та міста Львова. Виступаючи на урочистостях консул Республіки Польщі у Львові Марцін Зєнєвич відзначив, що на початку цього року поляки з великим почуттям солідарності слідкували за активною участю українських студентів у Революції Гідності.

Тоді в середовищі польського бізнесу міста Гданська зародилася ідея допомоги молодим українцям, які так відчайдушно борються за незалежність та європейський вибір України. Йшлося не лише про матеріальну допомогу, а й надання їм кращого досвіду та вміння діяти в європейських умовах і стандартах. 

У квітні цього року Львів відвідали Ґжеґож Валюшевскі та президент міста Гданська Павел Адамович, які представили ідею проекту та отримали підтримку в Генерального консула Республіки Польщі у Львові Ярослава Дрозда. Відтак, обидва ініціатори зустрілися з ректорами Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету «Львівська політехніка» Володимиром Мельником та Юрієм Бобалом. 

Як наголосив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, польські партнери запропонували невідкладно розпочати попередній набір студентів, які мали пройти місячне професійне стажування в найкращих польських та міжнародних фірмах у Польщі. До участі в програмі було запрошено 20 студентів обох університетів. 

Завдяки ентузіазму ініціаторів та партнерів проекту перший випуск програми був успішно реалізований. Львівські студенти повернулися з Польщі сповненими нових умінь та енергії. Вони залишили після себе хороше враження на фірмах та підприємствах, де працювали. 

Після успіху першого випуску програми ініціатори вирішили продовжити її. З цією метою й було засновано Фонд «Leopolis for Future», який, згідно з укладеною угодою, реалізуватиме програму стажування в наступні роки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів