До львівської військової академії завітали ректори вищих навчальних закладів Вроцлава

14:10 2 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

У ході візиту до Львова очільники польських вишів ознайомилися із специфікою підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України в провідному вищому військово-навчальному закладі Сухопутних військ.

Львівську Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідали ректори вищих навчальних закладів польського міста Вроцлав. У ході візиту до Львова, очільники польських вишів ознайомилися із специфікою підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України в провідному вищому військово-навчальному закладі Сухопутних військ.

Після зустрічі на стройовому плацу та загального фотографування начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук, запросив іноземних гостей до брифінгової зали. Там ректорат ознайомили із історією та сучасністю вишу.

Під час вступного слова очільник Академії Сухопутних військ, зокрема зазначив, що цей візит є свідченням поглиблення контактів між нашими країнами, містами та навчальними закладами. Окрім цього, він висловив сподівання, що після цих відвідин неодмінно з’являться нові перспективи у стосунках між вищими навчальними закладами Львова і Вроцлава.

Прикладом такої співпраці вже кілька років є тісні відносини між двома військовими вишами-побратимами у Польщі та Україні. Генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив: «Ми маємо успішний досвід багаторічної плідної співпраці з Вищою офіцерською школою імені Тадеуша Костюшка на чолі із високоповажним ректором, доктором наук, професором, полковником Маріушом В’ятром» 

Після перегляду презентаційного фільму «Школа лицарства», ректори польських вишів відвідали кафедру тактики, пройшлися територією Академії, а також ознайомилися із її історією у музеї навчального закладу. Варто також зазначити, що у багаторічній історії Академії був і досить тривалий польський період, коли у стінах вишу з 1921 по 1939 роки розташовувався польський Корпус кадетів №1.

Про це повідомили сьогодні, 2 липня, на сайті Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів