Академія сухопутних військ буде в повному обсязі працювати у Львові, – Президент

17:40 14 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Петро Порошенко назвав Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного гордістю міста й країни.

Президент Петро Порошенко заявив сьогодні, 14 липня, під час свого вистуру на Львівському бронетанковому заводі: «Жодних трансформацій, реформування чи перенесення львівської Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного не буде. Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодних учбових механізмів ніхто не забере з академії. І не дозволю це зробити разом з Міністром. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові, виховувати не тільки фахівців, але й патріотів?».

Петро Порошенко запевнив: «І в планах не було, не дозволив би це робити, будь-які нападки на львівську академію. Моя позиція, як позиція Верховного Головнокомандувача незмінна – Національна академія Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного була, є і буде».

Президент підкреслив: «Академія є не лише гордістю Львова, а й гордістю області, країни, адже готує кращих фахівців військової справи. Для мене це надзвичайно важливо. Восьмеро випускників академії стали Героями України. На сьогоднішній день це кожен шостий з героїв, які отримали це високе звання в бою за останні три роки».

Глава держави зазначив: «Разом зі зростанням престижу військовослужбовця подвоївся і набір в академію. Ми значно збільшили кількість курсантів, які зараз навчаються в стінах цього славетного учбового закладу. Конкурс на окремі професії сягає 48 осіб на одне місце. Це є престиж академії, це є престиж військової праці, статусу українського військовослужбовця».

Петро Порошенко також повідомив, що за його дорученням лише за останній рік міністр оборони спрямував 90 мільйонів гривень на додаткове фінансування навчального закладу, а в якості учбових приміщень було введено в експлуатацію 14 тисяч квадратних метрів нових площ. Президент наголосив: «Це демонструє і моє, як Верховного Головнокомандувача, і Міністра, і Начальника Генерального штабу ставлення до академії».

Петро Порошенко вважає, що одним із свідчень значимості академії є також і присвоєння їй у 2015 році статусу національної. Глава держави зазначив: «Офіцерів в Збройних Силах не вистачає, в тому числі офіцерів-танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту (факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – «ЩЛ».). Але хочу окремо наголосити – аж ніяк це не зачепить львівську академію, бо там готуються механіки, а тут готуються командири танків».

Петро Порошенко наголосив: «Львівська академія зберегла атмосферу, в якій виховуються мужні українські воїни. Справа не тільки в унікальній навчальній базі. Справа не тільки в матеріалі, бо можна придбати найсучасніший танк. Але якщо ти не будеш мати воїна-професіонала і патріота – це буде просто залізо. Головне в даному випадку – це атмосфера. Виховання патріотизму є життєвонеобхідним компонентом для формування справжніх захисників Вітчизни – сильних не лише бойовим вишкілом, але й українським духом».

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, в прес-службі Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів