25 кращих студентів трьох львівських вишів будуть стажуватися в 2015 році в Польщі

10:34 4 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: te.20minut.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні вищі навчальні заклади Львова підпишуть угоду про співпрацю з польським Фондом «Leopolis for Future», відповідно до якої студенти вишів отримають змогу проходити стажування в найкращих польських та міжнародних фірмах, підприємствах на території Польщі.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 4 грудня, «Щоденному Львову», що в четвер вищі навчальні заклади Львова підпишуть угоду про співпрацю з польським Фондом «Leopolis for Future», відповідно до якої студенти вишів отримають змогу проходити стажування в найкращих польських та міжнародних фірмах, підприємствах на території Польщі. У повідомленні також конкретизують:

«Підписання відповідної угоди між Львівським національним університетом імені Івана Франка, Національним університетом «Львівська політехніка», Львівською національною академією мистецтв та польським фондом «Leopolis for Future» відбудеться сьогодні о 10:00 в приміщенні Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Ціллю Фонду «Leopolis for Future» є підтримка професійного розвитку талановитих та амбітних студентів вищих навчальних закладів Львова, шляхом організації для них програми стажування у відомих польських компаніях та установах, надання їм можливості взяти участь в Європейському Фінансовому Конгресі.

У рамках програми стажування «Leopolis for Future» 2015 року 25 найкращих українських студентів, що навчаються в Львівському національному університеті імені Івана Франка, Львівській політехніці та Львівській національній академії мистецтв, проходитимуть стажування, метою якого є продемонструвати кращі практики та розв'язання організаційних, правових і соціальних проблем у сфері бізнес-операцій та самоврядування. Завдяки набутому досвіду в Польщі стажисти стануть елітою молодих людей, які відкриті до змін та розвитку у Львові. Студенти розпочнуть свою подорож у червні 2015 року з участі у п'ятому Європейському Фінансовому Конгресі у Сопоті та Академії Європейського Фінансового Конгресу – проекті, спрямованому на групу європейської молоді, яка досягнула високих академічних результатів. Після завершення Конгресу група направиться в різних напрямках Польщі, наприклад, Гданськ, Варшаву, Познань та Плоцьк. 

Від імені Фонду «LEOPOLIS FOR FUTURE» участь в підписанні угод візьмуть: Голова фонду Артур Ґабор (також член Правління «ORLEN») та ініціатор його створення Ґжеґож Валюшевський. До участі в цій події запрошені також представники керівництва міста Львова та Львівської області.

Довідка

На початку 2014 року поляки з великим почуттям солідарності слідкували за Революцією Гідності в Україні, щиро вболіваючи, при чому не лише пасивно, за успіх українців. 

Тоді в середовищі польського бізнесу в м. Гданськ з’явилася ідея допомоги молодим українцям, які так відчайдушно борються за незалежність та європейський вибір України.

Мова не йшла про матеріальну допомогу, радше про передання молодим українцям найкращого досвіду та вмінь діяти в європейських умовах та стандартах, передання європейського управлінського досвіду. Ініціатором проекту став відомий польський бізнесмен Ґжеґож Валюшевський, який невдовзі згуртував навколо проекту найпотужніші польські та міжнародні фірми, що працюють на території Польщі. Свою підтримку проекту надав президент м. Гданськ Павел Адамович.

З 14 до 15 квітня 2014 року Львів відвідали Ґжеґож Валюшевський та президент Павел Адамович, які представили ідею проекту в Генеральному консульстві РП у Львові та зразу отримали підтримку Генконсула Ярослава Дрозда. Відтак, обидва ініціатори зустрілися з ректорами ЛНУ імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка».

Польські партнери запропонували невідкладно розпочати попередній набір студентів обох вишів, які після остаточного відбору візьмуть участь в першому випуску програми та відбудуть місячне професійне літнє стажування в найкращих польських та міжнародних фірмах, підприємствах у Польщі.  Остаточний відбір кандидатів відбувся в Генеральному консульстві РП у Львові 20-21 травня 2014 року, до участі в програмі тоді запрошено разом 20 студентів ЛНУ імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка». 

Свою участь в програмі молоді українці розпочали з IV Європейського фінансового конгресу в м. Сопот (біля Гданська), престижного заходу, який збирає польських та європейських і світових політиків, а також бізнесменів. Потім студенти роз’їхалися по цілій Польщі, де проходили професійне стажування в таких фірмах та організаціях, як: PKN ORLEN (енергетика), FM BANK (банківська галузь), Wirtualna Polska (інтернет-портал), ORBIS S.A. (агентство подорожей), NBP (банківська галузь) та багато інших (разом 17 суб’єктів).

Завдяки ентузіазму ініціаторів та партнерів проекту буквально за 2 місяці перший випуск програми було реалізовано. Молоді українські студенти зі Львова повернулися дуже задоволеними та сповненими нових умінь та енергії. Вони залишили після себе дуже хороші враження на фірмах та підприємствах, де працювали.

Після успіху першого випуску програми «LEOPOLIS FOR FUTURE» ініціатори вирішили продовжувати справу. Засновано Фонд «LEOPOLIS FOR FUTURE», який реалізуватиме дану програму в наступні роки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів