Президент і Прем'єр привітали з 200-річчям Львівський торговельно-економічний університет

17:50 14 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Голова облдержадміністрації зачитав привітання вищому навчальному закладу від Президента України.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в середу, 14 грудня, що сьогодні «один із найстаріших навчальних закладів з підготовки фахівців торговельної справи – Львівський торговельно-економічний університет, урочисто відзначив 200-ту річницю з дня заснування». В повідомленні також зазначено, що «святкування ювілею, що відбулось у Львівській опері, також приурочили до 150-тиліття першого споживчого товариства в Україні».

Зокрема викладачів та студентів університету привітав голова облдержадміністрації Олег Синютка, який також також зачитав привітання від Президента України з нагоди річниці. 

У зверненні Глави держави було зазначено: «За цей час навчальний заклад став потужним центром економічної освіти і науки нашої країни. Упевнений, що ваша самовіддача, наполеглива праця та високий професіоналізм повсякчас сприятимуть реформуванню вітчизняної вищої школи на повних європейських засадах. Бажаю усім вам міцного здоров’я, щедрої долі, мирного неба та нових звершень в ім’я України!».

Слова вдячності колективу торговельно-економічного університету також адресував й Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Його вітання зачитала заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Зокрема у вітанні керівника уряду було сказано: «Переконаний, що усі заслуги є результатом послідовної та цілеспрямованої позиції колективу, який докладає всіх зусиль, щоб сучасний український університет і науковий поступ були тісно пов’язані з ключовими інтелектуальними інституціями на міжнародній арені. Керівництво та колектив університету зберігають в примножують славні традиції, впроваджуючи у навчальний процес інноваційні підходи, реагуючи на ключові соціальні та економічні виклики сьогодення. Вірю, що ці добрі традиції, які розвиваються, з роками лише примножуватимуться».

З нагоди ювілею кращих правників Львівського торговельно-економічного університету нагородили подяками прем’єр-міністра України, а також почесними грамотами облдержадміністрації та подяками голови ЛОДА. Завершенням урочистостей став святковий концерт.

Про це повідомили сьогодні, 14 грудня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівської міськради поінформували, що датою народження Львівського торговельно-економічного університету вважається 7 березня 1816 року – день створення Реальної школи. Натомість сьогодні професорсько-викладацький склад університету нараховує 260 осіб, із яких 17 – академіки різних галузевих академій наук України, 39 – професори, доктори наук, 167 – кандидати наук, доценти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів