15-річний переселенець з Донеччини до Львова спровокував бойовиків повідомляти про себе

14:32 12 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: lifedon.com.ua

Вимушений переселенець зробив сайт, на якому засвітили свої дані бійці недореспублік.

15-річний донеччанин, який через війну з Росією переїхав до Львова, не тільки вигадав, як збирати дані бойовиків, а й змусив їх самих повідомляти всю інформацію про себе. Ідея хлопця створити сайт, зареєструвавшись на якому, бойовики «отримають все, що завгодно», сподобалася працівникам центру «Миротворець».

Проте досвідчені експерти в неї спочатку не повірили. Однак уже через 40 хвилин після старту роботи сайту «Армія «Новоросії» свої дані там залишили декілька десятків бойовиків.

У центрі «Миротворці» розповіли: «Після цього колектив центру привітав хлопця з успіхом та і влаштував тоталізатор: хто вгадає кількість «вати», яка віддасть паролі за ті 10-15 днів, поки проект проіснує. Заодно і придумали назву операції – «Аукціон».Проте замість двох тижнів сайт працював декілька місяців, оскільки бойовики активно там реєструвалися, залишаючи нам інформацію про себе». Зареєстровані на сайті терористи своїми поштою і листуванням в соцмережах генерували по два-три гігабайти інформації щодня, і потік все розширювався. Вони думали, що сайт призначений для більш чіткого отримання допомоги від волонтерів, проте самі ж здавали себе до «Миротворця».

Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, в інтернет-виданні «Єдність-Інформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів