136 випускників зареєструвалися на Львівщині на участь у додатковій сесії ЗНО

13:15 27 червня 2017 р.

Додаткова сесія зовнішнього оцінювання триватиме з 3 липня до 12 липня.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, у Львівській облдержадміністрації, де також поінформували: «Розпочинається додаткова сесія 3 липня тестуванням з української мови і літератури, 4 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з англійської та російської мов, 5 липня – з математики, 6 липня – з історії України, 7 липня – з біології, іспанської, німецької, французької мов, 10 липня – географії, 11 липня – з фізики. Завершується додаткова сесія 12 липня тестуванням з хімії».

За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк учасниками додаткової сесії стануть кремі категорії осіб, які не мали можливості зареєструватися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період, а також учасники, які зареєструвались в основний період, але не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з поважних причин. Такі особи до комплекту документів додають заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного предмета під час додаткової сесії та документ, що підтверджує причину.

До поважних причин належать: хвороба в день проведення ЗНО з певного навчального предмета; стихійне лихо, у тому числі пожежа, повінь, землетрус, військові дії або суспільні збурення, техногенна катастрофа в день або переддень проведення тестування; викрадення одного з документів, необхідних для допуску до пунктів проведення ЗНО, що трапилося до проведення тестування, але не раніше ніж за 5 календарних днів; смерть рідних по крові або по шлюбу, яка сталася до проведення ЗНО, але не раніше, аніж за сім календарних днів; участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, міністерства культури України, міністерства молоді та спорту України, або відрядження до/з місць їх проведення.

Взяти участь у додатковій сесії можуть також ті, хто уже тестувалися, але стосовно них були допущені порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання, що підтверджено рішеннями регламентних комісій, а також  ті, хто брали участь у тестуванні, але не змогли завершити виконання сертифікаційної роботи у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням у пункті зовнішнього оцінювання інших обставин, що могли становити загрозу для їхнього життя та здоров’я. У додатковій сесії ЗНО також можуть взяти участь ті, хто, за рішенням судів, перебувають в установах пенітенціарної системи України.

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували: «На участь у додатковій сесії ЗНО з різних предметів у Львівській області зареєструвались 136 осіб».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів