1 листопада на маршрут №1 у Львові вийде трисекційний трамвай виробництва заводу «Електрон» (відео)

13:48 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, від завтра, 1 листопада, на маршруті №1 у нашому місті курсуватиме новий трисекційний трамвай заводу «Електрон».


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що від завтра, 1 листопада, на маршруті №1 у нашому місті курсуватиме новий трисекційний трамвай заводу «Електрон». У повідомленні також конкретизують:

Сьогодні у депо новий трамвай оглянув міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Наша задача в тому, щоб міста оновлювали свій парк, тому що, як правило, в українських містах трамваї вже 30, 40, 50 років в експлуатації, що є не зовсім добре. Треба підтримувати українського виробника, як це робить Львів, коли ми купуємо всі перші взірці, і будемо далі це робити.

Цього року ми придбали львівський тролейбус і зараз пішло серійне виробництво. До кінця року має бути ще електробус. А цей трамвай – це найвищий рівень, який може бути.

Можливість купівлі львівських трамваїв розглядають у Києві. Київ цікавився, але дай Бог їм мудрості, щоб вони не вигадували ровер, а просто купували наші трамваї, бо це буде значно дешевше, ніж щось самим вигадувати. Бо це високотехнологічний, високопрофесійний продукт, і в швидкому часі завод зробить трамвай для широкої колії і будемо в Києві його презентувати, щоб кияни побачили його можливості і зручності. 

Вартість трамвая – 11 млн. 910 тисяч грн. Це в 2 рази дешевше, ніж купувати за кордоном, якість дуже хороша.

Насправді, було багато хвилювань, коли ми перший раз купували трамвай, бо у нас колії не 100% готові до низькопідлогових трамваїв. Але настільки якісно фахівці «Електрону» підійшли, що він їздить бездоганно.

Я думаю, багато країн світу будуть його закуповувати. Росія купила б дуже багато, але, враховуючи ситуацію, є звичайно свої ускладнення в цьому. І це нормально, бо є війна.

Я думаю, і поляки, і прибалтійські країни, німці мали б виявляти інтерес – бо ціна-якість – хороший баланс. Я думаю, дуже великий ринок може бути Латинської Америки, Африки.

Треба більше промувати. Наші посольства не повинні займатися походами на конференції, питтям чаю і кави – вони повинні лобіювати наші українські заводи, які виробляють унікальну продукцію.

Трамваї, тролейбуси, електробуси – це унікальна продукція, і у кожному посольстві нашої держави має бути інформація про номенклатуру. Так само, як ми у всі наші партнерські міста надсилаємо інформацію, щоб вони також могли подивитися, прийняти для себе рішення.

Нові трамваї Львів закуповуватиме щороку. Зокрема, для нової гілки, яка зараз будується центр-Сихів. Наступного року має відкриватися. Ми б дуже хотіли, щоб там їздили нові вагони. Власне, Сихів-центр – велика ділянка – це окрема смуга, і там буде дуже велика швидкість, можна доїхати швидше, ніж легковою машиною. Тому попит буде дуже великий і, звичайно, це викликає певне незадоволення автоперевізників, які на цьому хочуть заробляти великі гроші.

Раніше, коли вибудовувались корупційні схеми у 90-х роках, то, коли знищували електротранспорт, на всі маршрути електротранспорту пускали приватні автобуси, вони забирали всю виручку, а електротранспорт возив лише пільговиків без грошей. Зараз ми цю ситуацію кардинально змінили: електротранспорт у місті в пріоритеті, бо це екологічно чистий вид транспорту, я взагалі хочу, щоб у майбутньому у Львові був домінуючим електротранспорт.

Важливою тут є підтримка держави. Раніше була програма, коли держава 50% покривала коштів на купівлю електротранспорту. Зараз цього нема, але ми знову будемо ініціювати це, адже вартість є достатньо високою. Але трамвай служить у 5-6 разів довше, ніж автобус».

Довідка

Електрон Т3L441 - український трисекційний, чотирьохвісний, односторонній, повністю низькопідлоговий трамвай , виготовлений ТзОВ спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс». Існує в одиничному екземплярі, експлуатуавтиметься з листопада 2014 року.

Є 35 місць для сидіння, загальна пасажиромісткість – 160 осіб. Також обладнано одне місце для інваліда у візочку. Довжина трамвая – 19,6м, ширина – 2,3м. 

Кабіна водія та салон обладнано кондиціонерами, влаштована шумо- та теплоізоляція салону, є відеопостереження».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів