Збитий на Львівщині автомобілем підліток – у комі (відео)

22:22 7 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Завідувач відділення Бориславської міської лікарні Остап Шидловський повідомив: «Прогнозів давати не буду».

«Львівщина. Четверо підлітків, повертаючись з футболу, потрапили під колеса «Мазди». Водій вилетів на тротуар, де цієї миті йшли хлопці. Троє школярів нині в лікарні в тяжкому стані, одного вже прооперували. А от шофер одразу після аварії кинув свій автомобіль та зник. Та правоохоронці знають про те, хто це – розповіли сьогодні, 7 жовтня, на телеканалі «НТН», де також розповіли:

«Четверо друзів ввечері поверталися додому після футбольного матчу. Натхнені грою, щасливі хлопці йшли тротуаром. Коли їм назустріч раптово вилетіла машина – навіть не встигли зреагувати.

Кореспондентка Вікторія Балицька розповіла: «Четверо юнаків йшли ось цією догорою. Сірий легковик на великій швидкості мчав їм назустріч. Якоїсь миті вилетів на тротуар і врізався у підлітків. Дітей буквально порозкидало в різні боки».

Своєю чергою, ссвідок Аліна Артемчук повідомив: «Хлопців, получається, откинуло через машину. Отако так, ну як би сальто зробили, і получається – один лежав аж під деревом тута, отам, а другий на бордюрі, а третього я побачила, хлопець лежав на криші, на машині».

Поки перехожі намагалися надати першу допомогу скаліченим хлопцям – водій легковика кинувся тікати. Свідок Ігор розповів: «Справа в тому, що то секундне діло. Він вискочив і побіг, ми навіть, я навіть... Я видів, що пробіг якийсь пацан, але я навіть не подумав, що водій машини. В той час я не дивився на машину, я дивився на дітей.

Найтяжче травмувався Роман Косюта – в нього перелам черепа. Хлопець нині в реанімації. Йому вже зробили складну операцію, але пацієнт у комі».

Натомість завідувач відділення Бориславської міської лікарні Остап Шидловський повідомив: «Найтяжчий – тяжка черепно-мозкова, перелом руки, внутрісуглобовий ліктьовий, там проблєми будуть. І нога. Поки що в комі. Прогнозів давати не буду».

Сестра тяжко травмованого хлопця Ірина не припиняє плакати: «Ми не зможемо все оплатити, бо дуже дорого. Просимо допомоги...».

Сім'я хлопця – незаможна. Відтак бракує коштів для лікування. Тож родичі Романа просять у небайдужих людей допомоги.

Двоє його друзів відбулися легшими травмами. У них струси головного мізку та перелами. Лише один із друзів встиг відскочити від шаленої машини. Але і в нього травма – психологічна!

Усі троє приятелів – у лікарні, в одній палаті. Родичі та друзі не відходять від хлопців і вже встигли з'ясувати, хто скалічив їхніх дітей. Водій – раніше засуджений місцевий мешканець.

Родичка постраждалого Світлана повідомила: «То наркоман, недавно вийшов з тюрми. І сидів за крадіжку, і сидів за то, що збив дівчинку».

Натомість подруга постраждалих Софія розповіла: «Чесно кажучи, він просто тварина, бо він кинув людей. Даже не вийшов подивитися. Просто буде мати великий гріх на своїй душі».

Теща водія – Наталя – прийшла до лікарні попросити пробачення і запевнити, що її зять не винен: «Не судіть мого зятя, я вам кажу правду, таке не було. Мій зять поїхав к хаті. В хаті робив порядок».

– А за кермом був хто?

– Паращак.

– Хто такий Паращак?

– Наркоман, оно живе.

– А машина чия це?

– Моєї доньки.

Родичі скалічених дітей відмовилися вислухати жінку. Вони очікують офіційних висновків від міліції. Правоохоронці тим часом розшукують водія. Та просять усіх, хто знає його місце перебування – зателефонувати на 102. За попередньою інформацією, водій сів за кермо у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння.

Мати постраждалого Галина Вікторівна Косюта 066 21 555 69

Карта ПриватБанку – 5168757289980536».

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, на телеканалі «НТН». Його відеосюжет – за цим посиланням: http://ntn.ua/uk/products/programs/svidok/news/2015/10/07/17643

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині госпіталізовано після ДТП чотирьох підлітків, один із них балансує на межі життя і смерті, натомість правоохоронці розшукують водія, який збив їх на тротуарі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів