За смерть або інвалідність від протикоронавірусної вакцинації заплатять: якщо доказати впродовж 48 годин

19:50 24 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Уряд обіцяє від 300 до 750-кратного розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року. Але в Україні офіційно не зареєстровано жодного побічного негативного наслідку після щеплень від COVID-19. Лише легкі та помірні.

Львівський адвокат Василь Тибінка нагадав у ФБ, пише Dailylviv.com, що постановою Кабінету Міністрів від 31.03.2021 № 371 «Деякі питання державної компенсації шкоди, пов'язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» встановлено, що в разі встановлення особі групи інвалідності, пов'язаної із ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, виплата згідно з цією постановою проводиться разово у таких розмірах:

     - 400-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, - для осіб з інвалідністю I групи;

     - 350-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, - для осіб з інвалідністю II групи;

     - 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, - для осіб з інвалідністю III групи;

     - у разі смерті особи, що настала внаслідок вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого проводиться виплата згідно з цією постановою в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

     "Відповідно до цього порядку, - пояснює адвокат Василь Тибінка, - у випадку розвитку побічної реакції вакцини або настання несприятливої події після імунізації, що призвели до смерті пацієнта, відповідна карта-повідомлення про побічні реакції має подаватися до Державного експертного центру МОЗ упродовж 48 годин.

     На підставі даних про несприятливі події група оперативного реагування повинна проводити аналіз таких випадків після застосування вакцини COVID-19 на предмет серйозності. За потреби – проводити розслідування та збір інформації впродовж перших 48 годин після реєстрації несприятливої події та заповнювати протокол розслідування та встановлення причинно-наслідкового зв'язку, який передається Центру.

     Але є одна проблемка. За даними МОЗ, там не отримували інформації щодо наявності причинно-наслідкового зв’язку між летальними випадками несприятливих подій та вакцинами проти COVID-19. Взагалі ніяких даних щодо побічних реакцій не отримували.

     Іншими словами, офіційно побічні реакції від вакцинації в Україні дорівнюють нулю, що нас передовсім і відрізняє від цивілізованого світу.

     Наприклад, за даними Американської організації VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System https://vaers.hhs.gov/data/datasets.html ), що займається відстеженням побічних реакцій після введення вакцин, то згідно з останнім звітом від 13.08.2021 всього було зареєстрованно 571 830 випадків побічних реакцій після введення вакцин, що є "безпечними" та "захищають від повторних випадків". 

Повністю зупинити коронавірус можуть ліки, які медицина вже використовує

Примусове щеплення проти COVID-19 за наказом МОЗ: перелік професій

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів