За кордон на лікування повезуть ще одного львів'янина-євромайданівця

14:12 11 лютого 2014 р.

Двом хлопцям, які постраждали від вибуху в Будинку профспілок в Києві, зараз надають необхідну медичну допомогу. Один з хлопців проходить лікування у Вроцлаві. Про можливість лікування та реабілітації іншого постраждалого за кордоном зараз домовляються. Про це розповів сьогодні, 11 лютого, міський голова Львова Андрій Садовий.

«Назар, менший, приїхав до Львова в п’ятницю. Як тільки він під’їжджав до Львова, ми вже знали діагноз і зразу зв’язались з мером Вроцлава Рафалом Дуткєвічом. Хочу йому сьогодні подякувати. Міська влада Вроцлава дуже нам допомогла. Вони одразу погодились взяти Назара на лікування. Вже в суботу Назар був у Вроцлаві. Там було проведено перше обстеження. Міський голова Вроцлава постійно зі мною на зв’язку. Хвилювань менше. Біда, бо хлопець втратив око, але вже сьогодні є покращення зору на друге око. Було багато інших травм. Він усім забезпечений. Думаю, він у Вроцлаві пройде хороший курс лікування.

Старший хлопець, Роман, зараз перебуває у 8-мій лікарні у Львові. Його стан складний. Він втратив кисть руки, пальці на іншій руці. Багато є інших проблемних моментів. Він отримує всю необхідну медичну допомогу. Також в нас є домовленості з клініками за кордоном, щоб можна було надати йому подальше лікування та реабілітацію, а основне – виготовити хороші протези, щоб мінімізувати велику біду, яка з ним трапилась. Коли будуть готові документи і медики дадуть добро, можна буде перевезти його на лікування за кордон», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів