Виставка у Львові привертатиме увагу до проблем жінок

12:48 2 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: tilkyrazom.com.ua

7 листопада о 18.00 на другому поверсі Палацу мистецтв на вулиці Коперника (№17) відбудеться відкриття фотовиставки «Ті, що живуть наперекір» в рамках Всеукраїнського туру фотопроекту «Без рожевих окулярів».

Про це повідомили сьогодні, 2 листопада, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Громадська організація «Афіна. Жінки проти раку» й благодійний фонд «Рожева Стрічка України» запрошують на відкриття фотовиставки у Львові «Ті, що живуть наперекір» в рамках Всеукраїнського туру фотопроекту «Без рожевих окулярів». Жіночий портрет в двох кольорах, щоб привернути увагу громадськості до проблем жінок з онкологією. Відкриють виставку чорно-білих світлин жінок, які пережили страшну хворобу, 7 листопада о 18.00 на другому поверсі Палацу мистецтв на вулиці Коперника (№17). Тут плануються зустрічі з учасницями вернісажу, місцевими діячами культури та мистецтв, профільними лікарями.

«Виставка триватиме до 14 листопада. Як розповідають організатори, 4 лютого 2017 року відбулось відкриття вернісажу в Києві в Мистецькому центрі «Локація», далі виставка перемістилась в Луцьк. До всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, 20 жовтня розширену виставку чорно-білих портретів побачили кияни та гості столиці України в парку імені Тараса Шевченка. До проекту весь час долучаються нові й нові учасниці з різних регіонів України. Зараз їх вже майже 60, в тому числі семеро жінок зі Львова», – поінформували також у міськраді.

Організатори фотопроекту зазначили: «Проект спрямований на те, щоб подолати стійку фобію в суспільстві та ознайомити широкий загал з історіями чарівних жінок різного віку, різних соціальних груп, різного сімейного стану, що живуть з діагнозом «Рак».  Зберегти життя та його подовжити можна тільки шляхом ранньої діагностики та виявлення хвороби вчасно. Лікування на пізніх стадіях дуже коштовне. Держава не взмозі надати соціальну допомогу дорослим онкохворим. Навіть профілактичні заходи щодо попередження цього захворювання в нашій країні малодієві. А тим, кому довелося стикнутися з конкретним діагнозом, залишається сподіватися лише на допомогу друзів, волонтерів й об’єднань самих громадян, що вимушені самостійно протистояти недузі та виборювати собі життя. І жити наперекір «національним особливостям» державної медицини, бюрократичним перепонам та упередженому ставленню широкого загалу».

Про це поінформували сьогодні, 2 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів