Волонтери подарують у Львові об 11.00 військовому госпіталю мобільний пральний комплекс

10:30 6 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Центр Волонтерства УКУ "Волонтерська Сотня" / UCU Volunteer Corps» в інтернет-мережі «Facebook»

Спеціалізовану пральну машину відправлять 66-му виїзному військово-польовому госпіталю, який дислокований у Красноармійську.

«Центр волонтерства Українського католицького університету «Волонтерська сотня» зібрав кошти і облаштував мобільний пральний комплекс для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (ВМКЦЗР). Урочисте вручення відбудеться сьогодні об 11.00 на території вишу на вул. Козельницькій, 2 а», – повідомили сьогодні, 6 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Спеціалізовану пральну машину відправлять для бійців АТО в складі 66-го виїзного військово-польового госпіталю, який дислокований у Красноармійську. Цей комплекс – це цілком автономна мобільна пральна машина, яку волонтери УКУ виконали згідно з вимогами ВМКЦЗР. У такій пральній машині можна буде розділити прання для звичайних хворих та хворих з гнійними травмами і інфекційними захворюваннями. Також можна буде сушити одяг.

Загалом комплекс складається з чотирьох пральних машин: двох машин для сушіння білизни; двох ємкостей-сховищ для зберігання води, кожна з яких по 500 літрів; глибинного насосу подачі води для закачування додаткової води в резервуари-сховища; системи фільтрів для ґрунтовної очистки води. Однією з переваг мобільного прального приладу є можливість використання, окрім електромережі, ще й системи автономного живлення, завдяки дизельному електрогенератору, потужністю 6,4 кВт. 

Для облаштування даного приладу Військово-медичний клінічний центр Західного регіону передав волонтерам УКУ відповідну техніку – кунг та шасі ЗІЛ-13, на базі якої створено пральну машину.  Загальна вартість мобільного прального комплексу становить 115 тисяч гривень.

Фінансову підтримку проекту надали працівники та студенти УКУ, а також Єпископська Конференція Італії.  До проекту долучилися: генеральний директор ТОВ «Робітня» Кокошко Оксана Вікторівна (безкоштовне виготовлення і надання електричного щита), працівник університету Юрій Тинітовський (проектування та інсталяція обладнання), Назар Ястремський та Володимир Джичко (проектування та інсталяція електропроводки), Мирослав Сеник та Роман Радь (підтримка виконання робіт), Володимир Волоцюга та Ігор Кравчук (підготовчі роботи), о. Петро Терлецький та Мирон Кравчук (координація виконання робіт), Василь Стефанів та Тарас Зінченко». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів